Sofus

Har du plads og hjerterum til at give Sofus, sit aller sidste kærlige hjem?

Sofus er en sund og rask unghund der allerede i sit korte liv søger sit 4 hjem – hvad vi ved af. Og vi her på internatet kan slet ikke forstå at den lille fyr allerede har oplevet at være kastebold. Vi vil derfor gerne finde det helt perfekte hjem til ham – er det dig?

Sofus er kommet til os da hans ejer skulle flytte i lejlighed.

Vi ved dog ikke meget om hans fortid da han kommer fra Serbien, nyt hjem skal derfor være klar på at pakke noget bagage ud som vi ikke har haft mulighed for her på internatet.

Krav til nyt hjem
- Klar på opgaven med at have en unghund i hjemmet og alt hvad der dertil hører
- Klar på at pakke noget bagage ud som vi ikke har mulighed for her på internatet
- Hus med have i rolige omgivelser – da bymiljø er for overvældende, han skal have ro til at lande
- Tålmodighed, tid og lyst til at støtte ham når det bliver overvældende og give ham plads til at blomstre op
- Hvis børn, er de større og hundevante
- Ingen kat – da han skal have ro til at lande uden stress over at jagte kat

Her på internatet oplever vi Sofus som en skøn unghund, der er nysgerrig på livet og glad for mennesker. Men som på trods af sine 6 mdr. ikke er blevet introduceret jævnligt til verden og han bliver derfor hurtigt overvældet af nye indtryk. Nyt hjem skal derfor være indstillet på at skulle starte forfra og lære ham det hele fra bunden af, i hans tempo. Han skal nemlig have opbygget sin selvtillid og nysgerrighed til verden, så han udvikler sig og bliver en selvsikker og velafbalanceret hund, med gode oplevelser i rygsækken - resten af sit liv.

Det er et krav at nyt hjem er klar på at få en større unghund fuld af løjer og spilopper ind i hjemmet og er klar på at man skal bruge tid på træning og gåture, sådan at man får en fysisk og mentalt velstimuleret hund.

Andre hunde er Sofus nysgerrig på. Nyt hjem skal dog være indstillet på at dette skal foregå på Sofus’ præmisser, så han får gode og fornuftige møder med andre hunde. Hvis der er anden hund i hjemmet, skal det være en ældre, sprogsikker rollemodel som kan vise ham vejen og være en god støtte for ham. Katte har Sofus ingen erfaring med og da han er en blanding hvor der er tysk jagtterrier i, leder vi efter et hjem uden kat.

Sofus er en tysk jagtterrier blanding, intakt han, på 6måneder og han vejer pt. 22kg.

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
Reference: 5V4394
Hund, Han
Race
Blanding
7 måneder og 2 uger
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en hund

  • Hunde bliver typisk 8-15 år.
  • En hund bør ikke være alene mere end 5 timer dagligt.
  • Alle hunde kræver mindst 2 timers aktivering om dagen.

Ansvar

Adoption af hund er en stor beslutning, som altid bør være velovervejet og gennemtænkt. Nyhedens interesse kan fortage sig, men det gør forpligtelserne ikke. Hunde er derfor altid de voksnes ansvar, uanset hvad børn måtte love. Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over faste udgifter til foder, kommer forsikring, udstyr, træning og dyrlægebesøg m.m.

Trivsel

Alle hunde kræver samvær, motion og aktivering. De fleste adfærdsproblemer kan helt undgås, hvis man på forhånd ved, hvad det indebærer at have hund. De fleste problemer forekommer, når hunde ikke oplever nok og lades alene for længe. Som tommelfingerregel bør man aktivere sin hund mindst 2 time dagligt. Det kan være gåture, sporlege, pelspleje eller anden samvær. 

Tilbage til oversigten