ÅRETS HELT

I denne kategori nomineres de kandidater, der leverer en lang og utrættelig indsats for dyrene, og de kandidater, der har udført en spektakulær handling for at redde et eller flere dyr. 

Anne-Marie Madsen

Anne-Marie Madsen

Et fjeldskred i Grønland udløste en kæmpe flodbølge i juni måned og en bygd blev totalt raseret. Et klippestykke på størrelse med 42 fodboldbaner faldt i havet og forårsagede en tsunami, der oversvømmede tre bygder i Nordvestgrønland. Med til evakueringsarbejdet efter tsunamien var embedsdyrlæge Anne-Marie Madsen, fordi der i bygderne befandt sig et stort antal slædehunde.

Sammen med Arktisk Kommando planlagde hun, hvordan slædehundene skulle evakueres fra bygderne, hvorhenne hundene skulle placeres i byen Uummannaq, så der var mindst mulig smitterisiko mellem dem og de oprindelige slædehunde i byen, og hvordan der kunne transporteres nok foder og vand til de evakuerede slædehunde.  

Anne-Marie Madsen påtog sig opgaven med at få de efterladte 2-300 slædehunde fodret og senere evakueret. Anne-Maries store indsats for de hjælpeløse hunde kom bl.a. til syne i hendes koordinering af import og uddeling af 1,5 tons hundefoder doneret fra Hill’s.

Uden Anne-Maries indsats havde det set svært ud for både hunde og ejere. Derfor er Anne-Marie nomineret til Årets Dyreven.

Anja Kjeldberg

Anja Kjeldbjerg

I år er det 10 år siden hestemassør og dyrepasser Anja Kjeldbjerg etablerede Hestens Haab i Stubbekøbing. Et privatejet projekt, som hjælper vanrøgtede, mishandlede og heste, der er blevet til overs.

Anja er en faglig kompetent person, som yder en kæmpe frivillig indsats med at få vanrøgtede heste på benene igen. Hun har stor ekspertise og erfaring i at vurdere de enkelte heste og ponyers behov, få dem gjort tillidsfulde og finde det rette match til de nye hjem, som de adopteres ud i. Anja beholder ejerskabet på alle hestene, for hun ikke vil risikere, at de bliver kastet rundt i mange nye hjem.

På Anjas hjemmeside kan man således følge de heste, som er på Hestens Haab eller som er blevet sendt ud i nye gode hjem herfra. Intet problem er for stort eller lille, så Anja stiller sig også til rådighed for spørgsmål om hestes velfærd. Dyrenes Beskyttelse har med stor tilfredshed brugt Hestens Håb i dyreværnssager, hvor heste var involveret. Anja Kjeldbjerg stiller sig i alle henseender på hestens side og helmer ikke før, de har det godt.

Derfor er Anja Kjeldbjerg nomineret til Årets Dyreven.

Per Jacobsen og Kamilla Blume

Per Jacobsen og Kamilla Blume

Dyrenes Beskyttelse har i mange år oplevet et velfungerende samarbejde med makkerparet fra dyrevelfærdsgruppen i Midt- og Vestsjællands politikreds, Per Jacobsen og Kamilla Blume Jørgensen.  

Kamilla og Per er en forbilledlig samarbejdspartner dedikeret til de sager, de er sat til at løse. Kamilla og Per er altid behjælpelige i dyreværnssager, hvad enten det drejer sig om katte, hunde eller heste. De tager altid Dyrenes Beskyttelses henvendelser alvorligt. Senest ydede de en stor indsats i maj måned for de 17 vanrøgtede hunde fra terpentinsagen. I dyreværnssager, hvor de involverede parter ikke ønsker at tale med Dyrenes Beskyttelse, kan vi ikke tvinge os adgang til ejendomme, hvor der er mistanke om vanrøgtede dyr. Derfor er Politiets indsats i forhold til dyreværnssager så utrolig vigtig. I den sammenhæng er Per og Kamilla et rigtig godt forbillede for mange af de danske politikredse, hvor man stadigvæk har til gode at finde en måde at håndtere dyreværnssager på.

Derfor er Per Jacobsen og Kamilla Blume nomineret til titlen som Årets Dyreven.