Hund på internat

Dyrepensioner er fyldt op til nytår

Dyreejere gør ofte alt for, at deres firbenede venner skal have det godt til nytår. Det kan også mærkes på Dyrenes Beskyttelses dyrepensioner, der er booket helt op, og gerne et år i forvejen. Her er der nemlig ro, musik og gode snacks.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Høje brag og lysglimt er for mange kæledyr en meget traumatiserende oplevelse. Nogle tager derfor i sommerhus med deres dyr, langt væk fra byerne, mens andre sørger for pasning et sted, hvor de ved, at deres dyr har det rigtig godt.

Dyrenes Beskyttelses internater tilbyder pension til både hunde og katte, og hen over nytåret er internaterne altid booket fuldt ud, ofte et helt år i forvejen. På internaterne er der nemlig ro på en anden måde, end der er inde i byen.

- Vores internater ligger jo udenfor byerne, og derfor er der længere til naboerne, end der typisk er ved folks egne hjem. Og så er deres dyr trygge ved at være hos os, mange af vores gæster kender vi i forvejen, siger Karina Fisker, internatchef i Dyrenes Beskyttelse.

Beroligende musik, gode snacks og ingen lysglimt

Inden det bliver nytårsaften, har internaterne forberedt sig ved blandt andet at dække vinduerne til med sort plastik. Samtidig spilles der beroligende musik for hunde og katte for at overdøve larmen fra fyrværkeriet.

- Og så sørger vi bare for, at alle hundene er luftet rigtig godt af, og kattene er blevet nusset og aktiveret, og så får de kødben og ekstra gode godbidder, som de kan sidde og hygge sig med, siger Karina Fisker.

De mange tiltag for at beskytte dyrene tiltaler kunderne. På Nordjyllands Internat er alle 20 pladser i hundeafdelingen igen fyldt op. Og det har de været et helt år i forvejen.

- Jeg tror, det er en tryghed for en ejer at sende sin hund i pension nytårsaften. Folk vil gerne vide, at deres dyr er et dejligt sted, hvor de har det rigtig godt, og der er fred og ro. Så betaler man gerne for det, siger Karina Fisker.

Forbyd salg af fyrværkeri til private

Selvom nytår er festligt for mange, så er årets sidste aften også forbundet med frustration og frygt for andre. Som dyreejer bliver aftenen ofte reserveret til at tage sig af skrækslagne kæledyr i stedet for at feste og fejre det nye år. Derudover har fyrværkeri voldsom indflydelse på både vilde fugle og andre vilde dyr i naturen, for ikke at tale om fyrværkeriaffaldet der efterlades rundt omkring efter nytårsaften.

Dyrenes Beskyttelse mener, at brug af fyrværkeri blandt private skal forbydes. Det har mange skadelige konsekvenser for tusindvis af dyr, for miljøet og for mennesker. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse nu danskerne til at støtte og skrive under for at få et forbud mod privates brug af fyrværkeri.

Læs mere og skriv under her.