Foto: Kim Johnsen

Fem fordele ved at adoptere en voksen kat

Når familien skal udvides med en kat, kigger mange automatisk efter killingerne, da de forestiller sig, at de er nemmere at gøre til en del af familien. Selvom de er bedårende og nysgerrige, er der mange fordele ved at adoptere en voksen kat i stedet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Katten er Danmarks næstmest populære kæledyr efter hunde, og mange mennesker er glade for katte, som ofte er lidt mere selvstændige. Alligevel er det tit killingerne, som nye katteejere spørger efter, når de kommer til Dyrenes Beskyttelses internater for at adoptere en kat.

- Vi oplever, særligt om foråret, at de fleste spørger os, hvornår vi får de første killinger, selvom vi har mange voksne, skønne katte siddende, som allerede er klar til nye hjem. De bliver desværre overset, måske fordi de ikke er lige så nærgående som killingerne, og måske fordi folk gerne vil have deres kat fra killing, så de ikke får en kat med bagage. Men det er lidt synd, siger Cathrine Cocks, internatmedarbejder på Nordjyllands internat.

De voksne katte har en masse kvaliteter, som kan gøre det meget lettere at få en kat i familien end en killing. Dyrenes Beskyttelse guider dig her til, hvorfor du bør vælge en voksen kat fremfor en killing.

1. Du kender allerede kattens personlighed

Selvom en kattekilling er opsøgende og nysgerrig, har den ikke grundlagt sin personlighed endnu. Det kan betyde, at hvis du ønsker dig en meget kælen kat, så ved du i princippet ikke, om du får det, før den er blevet voksen.

2. Den venter længere tid på internatet, så du gør den en tjeneste

De fleste, der adopterer, spørger efter en killing. Det betyder, at voksne katte ofte kommer til at sidde flere måneder og vente på deres nye familie, og det kan være rigtig hårdt for dem. Nogle katte bliver mere og mere indadvendte, jo længere de er på internaterne, men vil efter kort tid i et nyt hjem blomstre op og blive sig selv igen. Som adoptionsfamilie gør du og dine nærmeste derfor virkelig katten en tjeneste ved at vælge en voksen.

3. En voksen kat er over killingestadiet (hænge i gardinerne og ødelægge ting)

Killinger er søde, men irriterende. De kravler i gardinerne, kradser i panelerne og ødelægger generelt ting, fordi de udforsker deres omgivelser. Dette stadie er overstået, hvis du vælger en voksen kat.

4. Du ved på forhånd, om den er god med andre katte eller ej

Ligesom det gør sig gældende for kattens personlighed, ved du også, hvordan en voksen kat har det med andre katte. Det kan være en fordel, hvis du gerne vil have en kat mere, som skal fungere godt sammen med den kat, du allerede har.

5. Den er på forhånd 100 % renlig

Det giver sig selv; en voksen kat er renlig, så du slipper for at skulle lære den det.