Artikel, 15. maj 2018

Pas på kæledyrene i sommervarmen

Uanset hvilket kæledyr du har, er det vigtigt at tage ekstra hensyn til det her i sommermånederne. Alt lige fra halvtag til et badebassin kan hjælpe de firbenede venner med at holde de høje temperaturer ud.

Image of Anna  Dalgaard
Anna Dalgaard ,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
kæledyr i varmen

Det er ikke kun i bilen men også derhjemme, at kæledyret kan få problemer med varmen. Derfor opfordrer Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, at man tager sine forbehold og sørger for afkøling.

”Afkøling hjemme i haven for hunden kan være et badebassin, hvor den kan soppe eller bade og derved blive afkølet. Hunde kan også blive solbrændt, og hos nogle hunderacer skal der bruges solcreme på ører, næse og andre steder med tynd pels eller direkte bar hud.”

For hundeejere kan det desuden være en god idé at undgå de lange ture midt på dagen, hvor det er varmest. De lange ture bør være om morgenen eller om aftenen, hvor temperaturen er lavest. ”Tag eventuelt frisk vand med på turen, så hunden kan tilbydes noget undervejs,” siger Jens Jokumsen.

Sørg for skygge

For alle kæledyr gælder det, at der altid skal sørges for fri adgang til skygge. Det gælder både for hunde og katte, men også kaniner, marsvin og andre dyr, der holdes på begrænset plads, ligesom at alle dyr skal have adgang til rigeligt med frisk vand.

Kaniner, marsvin og andre dyr på begrænset plads kan netop få problemer om sommeren, da de ikke altid har mulighed for at søge skygge.

”Man skal være opmærksom på, at solen bevæger sig meget i løbet af en dag. Så det kan godt være, at du har efterladt din kanin i skyggen, men i løbet af en dag har skyggen nået at rykke sig en hel del” siger Jens Jokumsen.

Derfor er det vigtigt at forsyne løbegårde med et halvtag, parasoller eller lignende, så dyrene altid kan komme i skygge og få afkøling. Alle dyr skal desuden have adgang til masser af frisk vand.

De fem forholdsregler

  1. Altid adgang til skygge i form af halvtag, parasol el.lign.
  2. Altid adgang til masser af frisk vand
  3. Undgå den lange gåtur midt på dagen
  4. Badebassin til hunden
  5. Solcreme, hvis kæledyret har tynd pels eller bar hud nogle steder