Skildpadden Hannibal på 87 år. Foto: Fie Bau Madsen/Dyrenes Beskyttelse

Skildpadden Hannibal kom ud af ægget i 1937

Skildpadden Hannibal har set det meste. Han blev nemlig klækket ud af sit æg helt tilbage i 1937. Han har oplevet alt fra verdenskrige til månelandinger, og nu søger han et nyt og kærligt hjem, der forstår en landskildpaddes behov og kan give ham et kærligt hjem.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Det er ikke mange kæledyr, der kan overleve deres ejere og blive over 100 år. På Roskilde dyreinternat bor der lige nu en græsk landskildpadde, som har set mere end de fleste nulevende mennesker. Skildpadden Hannibal blev klækket ud af sit æg i 1937 og kom til Danmark, som babyskildpadde, i lommen på en turist, der havde taget ham med hjem som souvenir.

- I dag bruger man ikke dyr som souvenirs på den måde, og det er ikke hverken forsvarligt eller ok at transportere en lille skildpadde i en lomme op gennem Europa, men det var man ikke opmærksom på dengang i 30’erne, hvor Hannibal kom til Danmark, fortæller Carina Løkkegaard, dyrepasser på Roskilde Internat.

Hannibal er i dag 87 år og har set det meste. Han har levet gennem verdenskrige, månelandinger, murens fald og opfindelsen af internettet. I den tid har han nået at bo ved flere forskellige ejere. Senest et ægtepar, hvor manden for nylig er gået bort, og kvinden ikke længere kunne tage sig af Hannibal. Han blev derfor indleveret på Roskilde Internat, som lovede at finde ham et godt, nyt hjem.

Kan leve 40-50 år endnu

En græsk landskildpadde kan blive over 100 år gammel, så Hannibal kan med den rette pasning og årlige dyrlægetjek leve 40-50 gode år endnu. Da han ankom til Roskilde dyreinternat, havde han en mislyd på struben. Han blev derfor røntgenfotograferet for at tjekke, om hans lunger var i god stand, eller om de var beskadiget. Heldigvis var han helt uden anmærkninger.

- Vi indrettede et terrarium til ham, hvor han fik en UV-varmelampe, han kunne gå ind under, hvis han ønskede det. Efter nogle uger forsvandt lyden fra hans strube næsten, og vi mistænker, at lampen har haft god effekt for ham, siger Benjamin, dyrepasser og skildpaddeekspert på Roskilde Internat.

Hannibal beskrives af personalet som en rar skildpadde. Han er kontaktsøgende og fungerer godt med andre skildpadder. Han drømmer om at få et hjem, hvor han kan være i et udendørs anlæg om sommeren, og med mulighed for at gå i hi om vinteren. Derudover vil han gerne bo sammen med nogle artsfæller.

- Hannibal er det ældste dyr, vi nogensinde har haft, hvilket i sig selv er virkelig fascinerende. Nu håber vi, at vi kan sørge for, at han kommer ud i et hjem, hvor han kan blive resten af sit liv, siger Carina Løkkegaard.