DYRENES BESKYTTELSE I AARHUS

Området i og omkring Århus, er det område i Danmark hvor Dyrenes Beskyttelses kredsformænd er ude på flest sager i løbet af året.

I 2020 var de frivillige ude på 2362 sager, som bestod af alt fra at hjælpe killinger i nød, til at følge ænder ned fra 3. sal og nødaflive uheldige duer. Det dyr der var fleste sager med i 2020 var katte, skarpt forfulgt af hjorte og duer, skader, kragefugle.

UDEN FRIVILLIGE - INGEN DYREVELFÆRD

I området omkring Midtjylland er mere end 50 frivillige ildsjæle med til at hjælpe dyr i nød, hver eneste dag. I 2020 håndterede Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 over 80.000 sager, hvor bekymrede borgere havde fundet et dyr i nød. Ud af de mange sager, kom næsten 10.000 fra området omkring Århus. 

År efter år stiger antallet af henvendelser til 1812, og allerede nu har de frivillige i Århus haft rygende travlt. Alt tyder på, at rekorden med flest sager for vores dyrereddere og kredsformænd bliver lige så aktuel i 2021. 

STØT SVIGTEDE DYR

 

Kattemor fødte killinger i barneseng

Når en kat skal føde killinger, vil hun altid forsøge at finde et sikkert sted. Det resulterede i at en familie i Randers fik en noget uventet gæst, da en kattemor hoppede ind ad vinduet og fødte killinger i familiens barns seng. 

 

DYREREDNING I TAL

I 2020 havde vi nedenstående sager:

I området omkring Århus, rykker vores dyrereddere ud mange gange hver eneste dag. I 2020 var der næsten 10.000 opkald om dyr i nød i området. Der er flest sager med katte, hjorte og fugle som duer, skader og kragefugle. 2021 tegner til at blive lige så travl som 2020, og netop nu kommer der især mange nødstedte katte ind på vores internater, hver eneste dag. 

 

FORDELING AF DYRETYPER

 

 

OPKALD TIL 1812 I 2020

 

OPKALD TIL 1812 I 2021 (JAN-MAJ)

 

SAGER FRA OMRÅDE ÅRHUS

Området i og omkring Århus er det område i Danmark, hvor Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsformænd er ude på flest sager i løbet af året. Sagerne spænder vidt og bredt, og vores frivillige håndterer derfor alt fra ejerløse katte og killinger til nødstedte fugle og dumpede aber.

Undulater dumpet ved en affaldscontainer

I marts fik en borger i Århus øje på en æske med huller i, som var tapet sammen og efterladt ved en affaldscontainer. Da vedkommende kiggede ned i æsken, viste den sig til at indeholde to skræmte undulater.

Borgeren fik hurtigt ringet 1812 efter hjælp, hvor det blev aftalt, at han ville tage de to fugle med hjem i sikkerhed, mens han ventede på, at vores frivillige kredsformand fra Område Århus ville komme og hente dem og bringe dem i sikkerhed på Nordjyllands Internat.

Det var ikke til at vide, hvor længe de to undulater havde siddet efterladt i æsken, men vi må håbe, at det var kortvarigt. Begge fugle har sidenhen fået nye, kærlige hjem.

 

 

Fantastisk redningsaktion fik genforenet kat med sin ejer

Nytårsaftensdag startede anderledes ud end sædvanligt for to veninder i Århus, der på deres morgengåtur fik øje på en cykel nede i en å. Tilfældigt kiggede de over hegnet for at se nærmere på cyklen – og dette skulle vise sig at blive redningen for et dyr.

6 meter nede, blandt nogle siv, lå en stakkels kat, som var drivvåd. Det var tydeligt, at katten ikke havde nogen mulighed for at klatre op på egen hånd, og de to veninder fik derfor handlet hurtigt og ringet 1812 efter hjælp.

Da vores frivillige kredsformand i Område Århus ankom til åen, fik hun en ide, der skulle vise sig at give pote. To lange reb blev bundet på et bur, som blev hejst ned til katten. Det krævede flere forsøg, inden den endelig tog mod til sig og forsigtigt kravlede ind i buret, som derefter blev hejst op.

Da katten var øremærket, lykkedes det at finde frem til dens ejer, som kunne fortælle, at katten Zorro havde været forsvundet i et døgn, og at de boede hele 3 km væk fra åen. Zorro blev efterfølgende genforenet med sin familie.

 

 

Elegant græsparakit genforenet med sin ejer

En weekend i juni modtog vores vagtcentral et opkald fra en kvinde, som havde fundet en afkræftet undulat på en legeplads ved en skole. Da vores frivillige kredsformand i Område Århus ankom til legepladsen, viste det sig dog, at det ikke var en undulat, men en Elegant græsparakit, som ovenikøbet var ringmærket.

Vores frivillige kredsformand kontaktede derfor den fugleforening, der havde stået for ringmærkningen af parakitten. Foreningens søgning efter ejeren gav hurtigt pote, og vores kredsformand fik hurtigt ringet vedkommende op, som blev meget glad for nyheden om, at hans fugl var blevet fundet.

Det viste sig, at parakitten var fløjet væk, mens han var i gang med at give sine fugle mad. Den Elegante græsparakit er sidenhen blevet genforenet med sin ejer.

Abes tragiske død kunne være undgået

En lille abe hoppede rundt i byen Skødstrup uden for Aarhus. Da man fik indfanget aben to dage senere, døde den lille abe i hænderne på dyrlægen.

Vælg beløb
50,-
kr. 
Indtast valgfrit beløb (min. 50 kr.)
Ikke påkrævet
Vælg betalingsform
Medlemsbladet
Vælg hvordan du ønsker at modtage medlemsbladet.

CPR kræves af SKAT for at give fradrag.

DIBS - Betaling gjort nemt
Betalingsservice Forbrugsforening

NÅR DU STØTTER, ER DU MED TIL AT TAGE ANSVAR FOR DYR I DANMARK. 

Takket være vores støtter og medlemmer, kan vi sammen gøre en forskel for tusindvis af dyr, i familien, landbruget og naturen.