Sakdet fugl

Har dyret brug for hjælp? Så ring 1812

Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 er en landsdækkende service, som vejleder og hjælper i sager om dyr i nød døgnet rundt alle årets dage. Du bør som det første ringe til vagtcentralen på 1812, hvis:

Du finder et vildt dyr eller kæledyr uden ejer med tydelige tegn på sygdom eller skade

Du har påkørt et dyr, som overlever ulykken

Du har mistanke om vanrøgt af hus- eller landbrugsdyr

Du har mistanke om uansvarligt ejerskab af kæledyr

Dyreambulance

Hvad er vagtcentralen?

Vagtcentralen modtager henvendelser fra bekymrede borgere døgnet rundt hele året rundt om dyr der er kommet i problemer.
Det kan være vilde dyr i den danske natur, påkørsler, bekymringer vedrørende køer, heste og får, mistanke om forsømte hunde og katte samt mange andre ting.

Vagtcentralen vejleder, så du kan hjælpe. I tilfælde hvor det er nødvendigt, videresender vagtcentralen sagen til vores eget beredskab, som hovedsageligt består af frivillige dyrereddere over hele landet. I nogle tilfælde beder centralen om din hjælp til at fange det tilskadekomne dyr, undersøge om nogen på stedet er i stand til at nødaflive eller transportere det til nærmeste dyrlæge for at sikre den bedste og hurtigste hjælp.

Her er der travlest hos vagtcentralen

Sager hos vagcentralen fordelt over døgnet og året

Sager fordelt over døgnet
Sager fordelt over året
Dyreredder i gang med at fange fugl

Her er dyreredderne

Dyrenes Beskyttelse har flere end 350 dyrereddere, som arbejder frivilligt for organisationen. De kaldes kredsformænd og er fordelt over hele landet for at tage hånd om lokale dyrerednings- og dyreværnssager. Hvert år hjælper kredsformændene i flere end 20.000 sager om nødstedte eller misrøgtede dyr.
Hjorte i trafikken

Pas på hjortene i trafikken

I Danmark påkøres mere end 10.000 hjorte om året. Det tal skal vi have ned, for påkørslerne medfører stor lidelse for både de hjorte som rammes og de bilister, som rammer dem.