Hund i håndklæde
Hundehvalpen Billie fik i foråret 2023 nyt hjem gennem internatet hos Dyrenes Beskyttelse Århus. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

8498 dyr fik nye hjem i 2023

2023 blev et travlt år for Dyrenes Beskyttelses internater. Et mildt forår betød dog færre formidlede dyr fra én dyregruppe på et par af internaterne

Skrevet af:
Søren Krogsgaard

Dyrenes Beskyttelses internater har haft et travlt år. En opgørelse fra de ni internater viser, at der er fundet nye hjem til 8.498 dyr med ti dage tilbage af året. Dermed bliver antallet af formidlede dyr kun overgået af sidste år, hvor internaterne havde formidlet 8.824 dyr frem til jul.

”Det har været et rigtig travlt år, hvor vi i perioder har været presset på kapacitet. Men vi er stolte over at have bragt så mange dyr videre til deres forhåbentlig sidste hjem. Det havde ikke kunnet lade sig gøre uden dedikerede medarbejdere og utrolig mange frivillige kræfter ude på internaterne,” siger Karina Fisker, internatchef for Dyrenes Beskyttelse.

Syv ud af ni internater har haft fundet nye hjem til mindst lige så mange dyr som i 2022. På Sjælland modtog Roskilde og Fuglebjerg internat dog noget færre katte.

”Vi modtog noget færre katte fra vores beredskab af dyrereddere på Sjælland i starten af foråret. Formodentlig fordi danskerne ikke opfattede strejfende katte som nødlidende i samme grad, som når foråret har været koldere,” siger Karina Fisker.

Aldrig gået uden plejefamilier

I alt 6.603 katte har fået nye hjem i indeværende år, mod 6.700 på samme tidspunkt sidste år. Dermed er kattene stadig det dyr, der fyldte mest på internaterne. For at kunne rumme de mange katte trak internaterne på et netværk af plejefamilier. De 1512 plejefamilier tog sig især af kattemødre med killinger og moderløse killinger. Når killingerne er 12 uger gamle, kan de klare sig uden deres mor og kommer ud i nye hjem. 85 procent af dyrene i pleje er katte.

”Vi har trukket rigtig meget på vores plejefamilier til killinger og kaniner i år og skylder dem en kæmpe tak,” siger Karina Fisker.

Ifølge internatchefen skyldes det høje antal formidlede dyr ikke, at danskerne generelt dropper deres kæledyr på grund af økonomien.

”Forklaringen på de relativt mange dyr skal i højere grad findes i, at vi har udvidet kapaciteten de seneste år – ikke mindst ved overtagelsen af driften af internatet Dansk Dyreværn Århus i 2021. Internatet, der har skiftet navn til Dyrenes Beskyttelse Århus, har øget bemanding og kapacitet betydeligt siden overtagelsen,” siger Karina Fisker.

FAKTA: Et sjældent travlt år for internaterne