hjemløse

Hjemløsedyrlægerne står klar med vaccinationer og sundhedstjek

Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse fusionerede i 2020. Det betyder, at Dyrenes Beskyttelse er med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med til at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde. D. 17. oktober er der hjemløsedag på Rådhuspladsen i København, og her står dyrlægerne igen klar til at tilse de hjemløses hunde.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hjemløsedyrlægerne er i slutningen 2020 fusioneret med Dyrenes Beskyttelse, der blandt andet skal sørge for fundraising af dyrlægernes arbejde, så de kan have fokus på det væsentlige: At hjælpe de hunde, der lever på gaden.

– Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes os at fusionere med Hjemløsedyrlægerne i 2020. Vi har stor sympati for det frivillige arbejde, som Hjemløsedyrlægerne udfører. De hjemløses dyr er det vigtigste, de har, og dyrene er med til at skabe tryghed for dem, der lever på gaden. Dyrenes Beskyttelse er der for alle dyr, og det gælder også dem, der lever med deres ejere på gaden, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

D. 17. oktober er der igen Hjemløsedag på Rådhuspladsen i København. Her vil dyrlægerne være tilstede og tilse gadens firbenede beboere mellem klokken 12-16.   

16 års frivilligt arbejde

Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes arbejde siden 2006. De har i 16 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere.

– Gadens hunde lever ikke et hundeliv. Vi ser tværtimod stor trivsel blandt hundene og nogle meget ansvarlige ejere, som kun vil deres hunde det bedste, fortæller Pernille Holst, en af hjemløsedyrlægerne.

Netop ved at Dyrenes Beskyttelse hjælper til med den økonomiske del, kan dyrlægerne gøre det de helst vil bruge tid på: Nemlig at hjælpe gadens folk med at passe godt på deres dyr. Derfor er denne fusion enormt givende, da Dyrenes Beskyttelse på den måde kan hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været muligt at støtte. Det er Dyreværnschef Yvonne Johansen rigtig glad for.

- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunne se, når vi tidligere har lavet samarbejde med Hjemløsedyrlægerne. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde, afslutter Yvonne Johansen.

Hjemløse i Danmark

  • I hjemløsetællingen 2022 fandt man 5.789 hjemløse personer.
  • Af de hjemløse borgere er 77 pct. mænd og 23 pct. kvinder.
  • Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København, Odense og Århus. Initiativet er frivilligt og dyrlægerne er ca. på gaden hver anden måned.