banner gif

Velkommen til Roskilde Dyreinternat

Roskilde Internat er et internat for familiedyr. Internatet ligger i udkanten af byen i rolige, landlige omgivelser med skov og grønne marker.

Internatet modtager, rehabiliterer og formidler kæledyr, som mangler en ejer. Dyrene indleveres af politiet, Falck, private mennesker eller Dyrenes Beskyttelses kredsformænd, og typisk drejer sagerne sig om hunde, katte, kaniner, gnavere og andre smådyr.

Internatet byder på nye og moderne faciliteter, som omfatter flere store hundefolde, agility og aktivitetsfolde, hvor hunde kan socialiseres og aktiveres. Kattene har alle store bokse og dejlige friarealer med fælles legetøj.

Adresse

Roskilde Internat
Darupvej 131
4000 Roskilde

Kontakt

Tel. 81 88 03 12
Telefontid hver dag fra kl. 10:00 - 16:00. Lukket mellem kl. 12:00 - 13:00
Mail: roskilde@dyrenesbeskyttelse.dk

Åbningstider

Lørdag - torsdag
10:00 - 16:00

Fredag
10:00 - 18:00


Ankomst for pensionshunde
10:00 - 17:00

Er du interesseret i at adoptere en kat eller et andet mindre familiedyr?

Ring venligst på telefonnummer 81 88 03 12 og lav en aftale inden for vores åbningstider. Dette gælder også alle smådyr såsom kaniner, marsvin og fugle. Når du booker tid, har vi mulighed for at begrænse ventetiden. 

Er du interesseret i hund?

Her på vores hjemmeside kan du se og læse om de hunde, vi har til adoption. Er der en, der kunne være et match til dig, så ring til os. Så tager vi et telefonisk interview - altså en snak om, hvad vi forventer, og hvad du kan tilbyde. Det er IKKE muligt at se hundene uden en aftale, da vi gerne vil holde hundeafdelingen så meget som muligt i ro. 

VEJLEDNING I HUND FRA ROSKILDE INTERNAT

Støt Roskilde Internat

Bliv fast internatstøtte eller giv en engangsdonation via sms:

Send SMS med teksten ROS til 1474 og donér 100 kr.

Send SMS med teksten ROS50 til 1474 og donér 50 kr.

Send SMS med teksten ROS150 til 1474 og donér 150 kr.

Eller Mobilepay valgfrit beløb til 842440

Ønsker fra dyrene: https://onskeskyen.dk/da/wishlists/RW7yKa8UlbVoZPqb
- Køb ønskerne online og send dem til Roskilde Internat, Darupvej 131, 4000 Roskilde

PRAKTISK INFO

Vores telefon er åben alle ugens 7 dage fra 10 til 16

Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrelægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje. 

Adoption af dyr

Hund (uanset størrelse og alder)   4.300 kr.

Kat/killing   1.450 kr.

2 katte/killinger   2.200 kr.

3 katte/killinger   2.950 kr.

Marsvin, hun   500 kr.

Marsvin, han (kastreret)  1200 kr.

Kanin, han (kastreret)   1200 kr.

Kanin, hun (steriliseret)  1200 kr.

Kaninpar (neutraliseret)  1900 kr.

Parakit   150 kr.

Undulat eller andre små fugle   100 kr.

Chinchilla   250 kr.

Fritte   500 kr.

Skægagame   250 kr.

Rotte/ørkenrotte/hamster/mus   50 kr.

 

Modtagelsesgebyr til bortformidling

Hund   1.000 kr.

 

Kat (mærket, vaccineret og neutraliseret)   700 kr.

Kat (ikke mærket, vaccineret eller neutraliseret)   1.650 kr.

Marsvin og mindre familiedyr   400 kr.

Marsvin og mindre familiedyr (neutraliseret)   300 kr.

Kanin (intakt)   1200 kr.

Kanin (neutraliseret)    800 kr.

Udlevering af bortløbne kæledyr    

Der skal påregnes et gebyr i forbindelse med udlevering af bortløbne kæledyr. Kæledyr udleveres kun ved fremvisning af billed-ID og bevis på ejerskab.

 

Sæt dig ind i dyrets behov

Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.

 • Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr.
 • Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
 • Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet.

Dyr er aldrig gratis

Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.

Bliv plejefamilie

I sommerhalvåret og pressede perioder, sker det, at internatet mangler kærlige hænder. Typisk til pleje og pasning af killinger og i få tilfælde til af hunde og andre dyr. Som plejefamilie er du med til at lette presset, når svigtede dyr står i kø. En vigtig opgave som gør en stor forskel i det store billede.  

Vi har 3 typer plejefamilier. Læs gerne og har du interesse skal du sende os en mail: frivilligroskilde@dyrenesbeskyttelse.dk med hvilken gruppe du mener at kunne hjælpe i, hvilke rammer du kan tilbyde, samt dit telefonnummer. Så kontakter vores katteteam dig. 

 • Roskilde – flaskepleje
  Plejefamilier til flaske killinger har masser af tid og overskud, for de helt små skal have flaske hver 3. time døgnet rundt de første uger, til de bliver store nok til selv at kunne spise. De er sårbare, har mistet deres mor og kommer formentlig fra uvaccinerede forældredyr. Og har dermed et svækket immunforsvar.
  Hjemmet må gerne have andre dyr, som skal være velvaccinerede. Det er en stor opgave, for de helt små moderløse har alle odds imod sig. Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccination og sygdom. Så egen bil
  Vi stiller alt udstyr, foder, mælkeerstatning, varmepude og grus til rådighed.
  Det er et stort arbejde at være plejefamilie for de helt små moderløse. Du lægger tiden i at de kommer igennem de første kritiske 3-4 uger, og herefter bliver socialiseret og får omsorg, nus og kæl. Derfor er vores flaskeplejere ofte ikke på arbejdsmarkedet længere. Killingerne skal være i pleje til de er 12 uger gamle, så plejeperioden er typisk på mellem 9 og 12 uger. At være plejefamilie er ulønnet. Har du erfaring i flaskepleje er det fantastisk, men ellers lærer vi dig op.
   

  Roskilde – killingepleje
  Plejefamilier til killinger har masser af tid og overskud og sætter en ære i at give de små omsorg og kærlighed. Hjemmet må gerne have andre dyr, som skal være velvaccinerede. Det er en stor opgave, for de små bliver nogle skønne banditter. Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccinering og sygdom. Så egen bil
  Vi stiller alt udstyr, foder, og grus til rådighed.
  Det er et stort arbejde at være plejefamilie. Du lægger tiden i at de bliver socialiseret og får omsorg, nus og kæl. Killingerne er fra 4 uger og op, og kan godt spise selv. De skal være i pleje til de er 12 uger gamle, så plejeperioden er typisk på mellem 2 og 8 uger. At være plejefamilie er ulønnet. Har du erfaring i pleje er det fantastisk, men ellers lærer vi dig op.
   

  Roskilde – pleje for missemødre med små – eller voksne singler
  Vores største problem er at finde plejefamilier til missemødre med killinger - for de har særlige behov. 
  Hjemmet skal være uden andre dyr - eller - der skal være mulighed for at de kan have eget værelse med ro og masser af social kontakt. 
  Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccination og sygdom. Så egen bil
  Du har overvejet nøje om I kan løfte opgaven. Vi oplever desværre at folk stiller sig til rådighed, men efter få dage eller få uger leverer familien tilbage......og det er enormt stressfyldt for missemor at skulle igennem flere plejefamilier
  Missefamilierne skal være i pleje til killingerne er 12 uger gamle.........så plejeperioden afhænger af hvor gamle killingerne er, når de lander hos os
  Vi stiller alt udstyr, foder og grus til rådighed. Du lægger tiden i at de bliver godt socialiseret og får omsorg, nus og kæl.
  Voksne singler – dukker ofte op hen i efteråret, når internatet er overfyldt. De har brug for pleje, til der igen er plads.

   


Bliv frivillig

Vi har lige nu lukket for nye frivillige. Når vi mangler flere frivillige, vil vi lave en ny introaften.

Som frivillig skal du:

 • Stå til rådighed 4 gange, samt varetage 2 praktiske opgaver om måneden  
 • Være fyldt 18 år
 • Have en fritidsulykkesforsikring
 • Have gyldig stivkrampevaccine
 • På prøvedag uden forpligtigelse for dig og internatet 

Som frivillig kan du være med til at løse opgaver som:

 • Være med til at lufte hunde 
 • Nusse katte, kaniner, marsvin osv. 
 • ’Huslige ting’ såsom at tømme opvaskemaskine, vaske skåle og bure, rydde op og ordne vasketøj 
 • Køre ærinder for os 
 • Mindre håndværkeropgaver og vedligehold som snerydning eller vinduespudsning 

Som frivillig bliver du:

 • En del af et fællesskab der gør en kæmpe forskel for både dyr og mennesker
 • Medlem af en Facebookgruppe, hvor vi holder kontakten og deler glædelige nyheder
 • Inviteret til kalenderen, hvor vi planlægger frivilligt arbejde

 

roskilde internat luftfoto

PENSION: FÅ DIN HUND PASSET PÅ ROSKILDE INTERNAT

BLIV INTERNATSTØTTE

 

 

 

 

 

 

SÆT ANSIGT PÅ TEAMET

Vi er et fast veludannet team med høj faglighed og mange års erfaring i pleje og rehabilitering af familiedyr. Teamet består af dyrepassere og veterinærsygeplejesker, hvor nogle har udvidet katteekspertise, andre er uddannede i håndtering af hunde, og så har vi også ansatte med speciale i fugle, krybdyr og gnavere.

Internatet drives dagligt af 17 ansatte, der varetager driften alle årets 365 dage. Fælles for alle er passion, hjerte og et brændende ønske om at yde det bedste for alle dyr.

Nadja

Internatleder // Nadja er daglig leder på Roskilde Internat. Hun er uddannet Fysiurgisk Hesteterapeut og har mange års erfaring indenfor ledelse og kundeservice. Privat har hun hesten Dayka og ofte en eller to hunde i pasning.

Julie

Souschef // Julie er uddannet hundeinstruktør og adfærdsbehandler. Privat har hun hunden Niva, som hun træner med, og fugleedderkoppen Rosita

Carina

Dyrepasser // Carina er ansvarlig for vores kaniner, marsvin og andre mindre familiedyr. Carina har mange års erfaring med de små familiedyr. Hun er ansvarlig for internatets sociale medier som Facebook, Instagram og TikTok. Carina brænder for at oplyse og dele viden om rigtig hold af kaniner og andre små familiedyr, og så er hun ejer af katten Møller

Nickie

Internatmedarbejder // Nickie er uddannet dyrepasser og hundeinstruktør. Hun er en del af vores hundeteam og har det store ansvar med de frivillige og praktikanter. Hjemme har hun katten Constantin og hunden Carlos samt en gekko, tre boaer, fem pythoner og tre snoge

Benjamin

Internatmedarbejder // Benjamin er dyrepasser, og hjertet banker for eksotiske dyr især skildpadder. Derfor er han en naturlig del af vores Team Exotic og ansvarlig for, at vores shop har et fint udvalg af udstyr og foder til kat, hund og kaniner

Janne

Internatmedarbejder // Janne er uddannet veterinærsygeplejerske og har et godt all round kendskab til dyrene. Især brænder hun for kattene, og derfor er Janne også en fast del af vores katteteam. Janne har også kontakten med vores plejefamilier

Kruse

Internats medarbejder // Kruse er uddannet Cand.scient. Animal Science og har et godt kendskab til dyrene. Især brænder hun for kattene og derfor er Kruse også en fast del af vores katteteam. Og har også kontakten med vores plejefamilier. Desuden er hun internatets arbejdsmiljø repræsentant.

Martina

Internats medarbejder // Martina er uddannet veterinærsygeplejerske og har et godt all round kendskab til dyrene. Især brænder hun for kattene og derfor er Martina også en fast del af vores katteteam. Og har også kontakten med vores plejefamilier

Susanne

Internats medarbejder // Susanne har et godt all round kendskab til dyrene og brænder for ny viden om dem. Især brænder hun for kattene og derfor er Susanne også en fast del af vores katteteam. Og har også kontakten med vores plejefamilier

David

Timelønnet // David er vores aldeles uundværlige handy-alt-mulig-mand - som fikser ting - passer de grønne arealer - og altid er løsnings orienteret. Hans kærlighed til dyr slår igennem - både her og privat

Caroline

Internats medarbejder // Caroline har et godt all round kendskab til dyrene og brænder for ny viden om dem. Især brænder hun for kattene og derfor er Caroline også en fast del af vores katteteam. Og har også kontakten med vores plejefamilier

Jette

Receptionist // Jette har et godt all round kendskab til dyrene og internatets arbejde, da hun før har været en del af vores hundeteam. Nu er hun selvstændig med sit eget firma "Hedelunde Hunde" og så er hun deltid hos os.

Schou

Internats medarbejder // Schou er uddannet veterinærsygeplejerske og har et godt all round kendskab til dyrene. Især brænder hun for kattene og derfor er Schou også en fast del af vores katteteam.

Mette

Internats medarbejder // Mette er uddannet dyrepasser og har et godt all round kendskab til dyrene. Især brænder hun for hundene og derfor er Mette også en fast del af vores hundeteam.

Sofia

Internats medarbejder // Sofia har en bachelor i Animal Science og har trænet servicehunde. Derfor er Sofia også en fast del af vores hundeteam.

Caroline

Timelønnet // Caroline hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil

Maria

Timelønnet // Maria hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil.

Mette

Timelønnet // Mette hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil.

Lotta

Timelønnet // Lotta hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil.

Aagaard

Timelønnet // Aagaard hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil. Hun er god til at formidle og derfor har hun også ansvar for vores frivillige.

Laura

Timelønnet // Laura hjælper i weekender og ved travlhed. Hun har øje for vores dyr - møder dem i øjenhøjde - og får praktiske opgaver løst med et smil.

Pernille

Digital kommunikations- og fundraising medarbejder // Pernille har en PBA i International Handel og Marketing samt mange års erfaring inden for digital markedsføring og kommunikation. Hun er ansvarlig for fundraising og den digitale kommunikation for Roskilde Internat.

TAK TIL ROYAL CANIN

som sponsorerer alt foder til vores internater

SMILEYORDNING

Vi er en del af hundesmileyordningen

TAK TIL DIAFARM

som sponsorerer alt foder til flaskekillinger