Roskilde Internat

Adresse og kontakt

Roskilde Internat
Henrik Hertz
Darupvej 131
4000 Roskilde
Ring 20 52 74 28 Telefontid: 13.00-16.00 (telefonen er lukket i weekender og helligdage) der kan IKKE reserveres dyr over telefonen, kun ved personligt fremmøde. Drejer din henvendelse sig om Dyrenes Naturskole, kontakt da naturvejleder Anja på 50 60 26 10
Ring 20 52 74 28 Telefontid: 13.00-16.00 (telefonen er lukket i weekender og helligdage) der kan IKKE reserveres dyr over telefonen, kun ved personligt fremmøde. Drejer din henvendelse sig om Dyrenes Naturskole, kontakt da naturvejleder Anja på 50 60 26 10
roskilde internat

Åbningstider

 • Mandag - fredag: 10-12 - 16-18
 • Lørdag, søn- og helligdage: 12 - 16
 • D. 31/12 - 1/1 Lukket, OBS gælder ikke pensionsdyr.: -
 • Ankomst for pensionshunde: 10 - 12
Find dyr Støt Roskilde Internat Book tid til pasning
HVIS DU ØNSKER AT SE PÅ HUND, SE FØRST PÅ HJEMMESIDEN HVAD VI HAR OG SKRIV DEREFTER EN EMAIL OM HVAD DU KAN TILBYDE OG HVILKEN ERFARING DU HAR. DET ER IKKE MULIGT AT MØDE HUNDEN PÅ INTERNATET, FØR DU HAR EN AFTALE OM EN SAMTALE.

OM INTERNATET

Roskilde Internat er et internat for familiedyr. Internatet ligger i udkanten af byen i rolige, landlige omgivelser med skov og grønne marker.

Internatet modtager, rehabiliterer og formidler kæledyr, som mangler en ejer. Dyrene indleveres af politiet, Falck, private mennesker eller Dyrenes Beskyttelses kredsformænd, og typisk drejer sagerne sig om hunde, katte, kaniner, gnavere og andre smådyr.

Internatet byder på nye og moderne faciliteter, som omfatter flere store hundefolde, agility og aktivitetsfolde, hvor hunde kan socialiseres og aktiveres. Kattene har alle store bokse og dejlige friarealer med fælles legetøj.
 

OM VORES TEAM

Vi er et fast veludannet team med høj faglighed og mange års erfaring i pleje og rehabilitering af familiedyr. Teamet består af dyrepassere og veterinærsygeplejesker, hvor nogle har udvidet katte ekspertrise, og nogle er uddannet i håndtering af hunde, mens andre har speciale i fugle, krybdyr og gnavere.

Internatet drives dagligt af 17 ansatte, der varetager driften alle årets 365 dage. Fælles for alle er passion, hjerte og et brændende ønske om at yde det bedste for alle typer af dyr.

Mød teamet her                 

Støt Roskilde Internat

Send SMS med teksten ROS og donér 100 kr.
Send SMS med teksten ROS50 og donér 50 kr.
Send SMS med teksten ROS150 og donér 150 kr.

Eller Mobilepay valgfrit beløb til 81880548

PRAKTISK INFO

Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrelægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje. 

Adoption af dyr

Hund (uanset størrelse og alder)   3.350 kr.

Kat/killing   1.350 kr.

2 katte/killinger   1.900 kr.

Kanin/marsvin/rotte   150 kr.

Hankanin/-marsvin/-rotte (kastreret)   400 kr.

Hunkanin (steriliseret)   600 kr.

Kaninpar (neutraliseret)   750 kr.

Undulat eller andre små fugle   50 kr.

Chinchilla   300 kr.

Ørkenrotte/hamster   50 kr.

Privatformidling

Kat (mærket og neutraliseret)   650 kr.

Kat (ikke mærket og neutraliseret)   1.400 kr.

Modtagelsesgebyr til bortformidling

Hund   1.100 kr.

Små familiedyr   400 kr

Udlevering

OBS: Kun ved fremvisning af ID og bevis på ejerskab

Hund   950 kr.

Kat   500 kr.

Gnaver   200 kr.

Sæt dig ind i dyrets behov

Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.

 • Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr.
 • Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
 • Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet.

Dyr er aldrig gratis

Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.

Bliv frivillig

En vigtig del af hverdagen er internatets frivillige, som binde alle de løse ender i hverdagen. De fleste vælger at være sammen med dyrene, når de er her, men praktisk hjælp til rengøring, vedligehold, reparationer eller lignende gør samme store forskel.

Som frivillig skal du:

 • Stå til rådighed mindst 3 gange om måneden  
 • Være fyldt 18 eller følges med en voksen
 • Have en fritidsulykkesforsikring
 • Have gyldig stivkrampevaccine
 • På prøvedag uden forpligtigelse for dig og internatet

Lyder frivilligjobbet som noget for dig, så udfylde en ansøgningsblanket, og send den til roskilde@dyrenesbeskyttelse.dk  

Vi får rigtig mange ansøgninger hverdag faktisk omkring 10. Derfor kan der gå op til 3 måneder før man hører noget. Hvis man ikke hører noget så er der fordi at vi ikke har behov for flere frivillige lige nu, men vi gemmer ansøgningerne og kontakter ansøgere når vi igen har behov for hjælp.  

Bliv plejefamilie

I sommerhalvåret og pressede perioder, sker det, at internatet mangler kærlige hænder. Typisk til pleje og pasning af killinger og i få tilfælde til af hunde og andre dyr. Som plejefamilie er du med til at lette presset, når svigtede dyr står i kø. En vigtig opgave som gør en stor forskel i det store billede.  

Som plejefamilie skal du:

 • Kunne tilbyde trygge og rolige rammer
 • Have god erfaring med katte og deres adfærd og sundhed
 • Have bil eller mulighed for at låne en
 • Være indstillet på at holde kattene indenfor med alt hvad der følger af larm, rode og gang i gaden
 • Aktivt socialisere og aktivere killinger og katte
 • Ikke have mere end 3 dyr i forvejen

Internatet sørger for foder, kattebakke, skåle, kradsetræ og grus, som kan afhentes efter behov i internatets åbningstid. Desuden vil du modtage telefonnummer til anvist dyrlæge ved akut sygdom hos kattene.

Plejefamilier er guld værd for internatet, så har du tid og lyst til at give en hånd, kan du melde dig ind i facebook gruppen Plejefamilier hos Roskilde Internat på facebook. Her vil der blive lagt de katte op, som har brug for pleje.

Du kan finde vores facebook gruppe for plejefamilier her: https://www.facebook.com/groups/825639837567178/ Her vil vi løbende ligge billeder op af de katte der har brug for pleje.

Bliv plejefamilie for flaskekillinger

I sommerhalvåret og pressede perioder, sker det, at internatet mangler kærlige hænder. Typisk til pleje og pasning af killinger uden mor på under 4 uger. Som plejefamilie er du med til at lette presset, når svigtede dyr står i kø. En vigtig opgave som gør en stor forskel i det store billede.  

Som plejefamilie skal du:

 • Erfaring med små killinger
 • Du er indstillet på at der skal gives mad ca. hver 3-4 time døgnet rundt indtil de er ca. 4 uger.
 • Kunne tilbyde trygge og rolige rammer
 • Have god erfaring med katte og deres adfærd og sundhed
 • Du optimalt set har en voksen kat som killingerne med tiden kan spejle sig i. Katten skal ikke nødvendigvis fungere som plejemor/amme
 • Have bil eller mulighed for at låne en
 • Du skal kunne passe 2-6 killinger af gangen.
 • Være indstillet på at holde kattene indenfor med alt hvad der følger af larm, rode og gang i gaden. 
  Du skal være indstillet på at killingerne ikke er renlige når de er så små, og man skal derfor hjælpe dem med at komme af med begge dele og der vil givetvis også være en del rengøring forbundet med opgaven.
 • Aktivt socialisere og aktivere killinger og katte
 • Du er robust og indstillet på at det er en benhård opgave hvor udfaldet ikke altid vides på forhånd.
 • Ikke have mere end 3 dyr i forvejen

Internatet sørger for foder, kattebakke, skåle, kradsetræ og grus, som kan afhentes efter behov i internatets åbningstid. Desuden vil du modtage telefonnummer til anvist dyrlæge ved akut sygdom hos kattene.

Det at være plejefamilie for så små killinger, er en hård men også utrolig givende opgave, hvor man virkelig gør en forskel for de enkelte killinger. At se dem vokse og blive stærke og tillidsfulde er noget af det bedste ved opgaven. 

Plejefamilier er guld værd for internatet, så har du tid og lyst til at give en hånd, er du interesseret i at hjælpe, så meld dig ind i vores facebook gruppe for plejefamilier her: https://www.facebook.com/groups/825639837567178/

 

TAK TIL HILL'S

som sponsorerer alt foder til vores internater

Hills_TransformingLives_Logo_NEW.png

SMILEYORDNING

Vi er en del af hundesmileyordningen
smiley2.jpg

Find os på facebook

Følg hverdagen på internatet og få de seneste nyheder.

HUNDEPENSION

Mangler du pasning af din hund?

roskilde bygning

På Roskilde Internat har vi mange års erfaring med hundepasning. Personalet er uddannet dyrepassere og veterinærsygeplejersker og er vant til at håndtere hunde i alle størrelser. På internatet vil din hund blive kælet, hygge om og få omsorg, som var den en af vores egne.

Den kan dagligt boltre sig på Internatets grønne områder og vil blive socialiseret med andre hunde, hvis de kan enes.

faciliteter

Skulle din hund mod forventning blive syg, er der altid tilkoblet en dyrlæge til internatet, så hjælpen er altid nær.

1  hund   265 kr.

2  hunde i samme boks   430 kr.

3  hunde i samme boks   565 kr.

Foder er inkluderet i prisen, men din hund må også gerne have sit eget med. Din hund skal være vaccineret mod hundesyge, parvo virus, lever betændelse, para influenza og leptospirose hvert år og have en særskilt kennelhoste-vaccine (BbPI), som højst må være et år gammel. Sundhedsbog skal forevises ved aflevering ellers må vi afvise at tage hunden i pension.  

Book i god tid og helst inden højtider og ferier. Under Roskilde Festivalen er pensionen lukket.

BOOK TID TIL PASNING

Pension på Roskilde Internat

Start day is on delivery and end day is at pickup