Roskilde Internat

Adresse og kontakt

Roskilde Internat
Darupvej 131
4000 Roskilde
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
roskilde internat

Åbningstider

 • Alle ugens 7 dage fra 10 til 16. Fredage dog til 18: -
 • -
 • -
 • Ankomst for pensionshunde: 10 - 17
Find dyr Støt Roskilde Internat Book tid til pasning

Kære kunder, læs venligst.

Er du interesseret i at adoptere en kat eller et andet mindre familiedyr?

Så ring venligst på tlf. 81880312 og bestil en aftale indenfor vores åbningstider. Dette gælder også alle smådyr såsom kaniner, marsvin, fugle osv. Vi har mange dyr at passe, og når vi holder lukket er det dem, der er fokus på - så vi vil rigtig gerne undgå, at man “bare” kommer forbi, og på denne måde undgår I også ventetid. Husk alle husstandens medlemmer skal med ved besøget.

Er du interesseret i hund? 🦮

Så klik ind på vores hjemmeside, der kan du se og læse om de hunde vi har til adoption. Er der en der kunne være et match til dig, så ring til os. Så tager vi det vi kalder for en telefonisk interview - altså en snak om hvad vi forventer og hvad du kan tilbyde. Det er IKKE muligt at se hundene uden en aftale, da vi gerne vil holde hundeafdelingen i ro så meget som muligt. 

VEJLEDNING I HUND FRA ROSKILDE INTERNAT

Om internatet

Roskilde Internat er et internat for familiedyr. Internatet ligger i udkanten af byen i rolige, landlige omgivelser med skov og grønne marker.

Internatet modtager, rehabiliterer og formidler kæledyr, som mangler en ejer. Dyrene indleveres af politiet, Falck, private mennesker eller Dyrenes Beskyttelses kredsformænd, og typisk drejer sagerne sig om hunde, katte, kaniner, gnavere og andre smådyr.

Internatet byder på nye og moderne faciliteter, som omfatter flere store hundefolde, agility og aktivitetsfolde, hvor hunde kan socialiseres og aktiveres. Kattene har alle store bokse og dejlige friarealer med fælles legetøj.

OM VORES TEAM

Vi er et fast veludannet team med høj faglighed og mange års erfaring i pleje og rehabilitering af familiedyr. Teamet består af dyrepassere og veterinærsygeplejesker, hvor nogle har udvidet katte ekspertrise, og nogle er uddannet i håndtering af hunde, mens andre har speciale i fugle, krybdyr og gnavere.

Internatet drives dagligt af 17 ansatte, der varetager driften alle årets 365 dage. Fælles for alle er passion, hjerte og et brændende ønske om at yde det bedste for alle typer af dyr.

Mød teamet her                 

Støt Roskilde Internat

Send SMS med teksten ROS til 1474 og donér 100 kr.

Send SMS med teksten ROS50 til 1474 og donér 50 kr.

Send SMS med teksten ROS150 til 1474 og donér 150 kr.

Eller Mobilepay valgfrit beløb til 842440

PRAKTISK INFO

Vores telefon er åben alle ugens 7 dage fra 10 til 16

Det koster penge at adoptere et dyr. Adoptionsprisen er med til at dække en del af internatets udgifter ved eksempelvis dyrelægebehandlinger, vaccinationer og daglig pleje. 

Adoption af dyr

Hund (uanset størrelse og alder)   3.900 kr.

Kat/killing   1.450 kr.

2 katte/killinger   2.600 kr.

3 katte/killinger   3.900 kr.

Marsvin, hun   200 kr.

Marsvin, han (kastreret)  450 kr.

Kanin, han (kastreret)   550 kr.

Kanin, hun (steriliseret)  700 kr.

Kaninpar (neutraliseret)  900 kr.

Parakit   150 kr.

Undulat eller andre små fugle   100 kr.

Chinchilla   250 kr.

Fritte   500 kr.

Skægagame   250 kr.

Rotte/ørkenrotte/hamster/mus   50 kr.

 

Modtagelsesgebyr til bortformidling

Hund   1.100 kr.

 

Kat (mærket, vaccineret og neutraliseret)   650 kr.

Kat (ikke mærket, vaccineret eller neutraliseret)   1.500 kr.

Små familiedyr   400 kr.

Små familiedyr (neutraliseret)   300 kr.

 

Udlevering af bortløbne kæledyr    

Der skal påregnes et gebyr i forbindelse med udlevering af bortløbne kæledyr. Kæledyr udleveres kun ved fremvisning af billed-ID og bevis på ejerskab.

 

Sæt dig ind i dyrets behov

Hvis du planlægger at anskaffe dig et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasningskrav. På den måde får du de bedste muligheder for at tage stilling til om dyret, er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold. Uanset dyreart forpligter ejerskab altid. Kæledyr kræver en specifik mængde tid, aktivering og opmærksomhed, som defineres efter deres naturlige behov.

 • Sæt dig altid ind i levealder, inden du køber dyr.
 • Alle kæledyr kræver tid, aktivering og opmærksomhed
 • Ejerskab kræver økonomi. Dyr koster penge hele livet.

Dyr er aldrig gratis

Adoption og hold af kæledyr vil altid være forbundet med økonomiske udgifter. Ingen internatdyr er gratis, og udstyr, foder og regelmæssige dyrlægebesøg hviler altid på ejeren. Overvej derfor altid, om der er luft i budgettet, inden du føjer et nyt medlem til familien.

Bliv plejefamilie

I sommerhalvåret og pressede perioder, sker det, at internatet mangler kærlige hænder. Typisk til pleje og pasning af killinger og i få tilfælde til af hunde og andre dyr. Som plejefamilie er du med til at lette presset, når svigtede dyr står i kø. En vigtig opgave som gør en stor forskel i det store billede.  

Vi har 3 typer plejefamilier. Læs gerne og har du interesse skal du sende os en mail: frivilligroskilde@dyrenesbeskyttelse.dk med hvilken gruppe du mener at kunne hjælpe i, hvilke rammer du kan tilbyde, samt dit telefonnummer. Så kontakter vores katteteam dig. 

 • Roskilde – flaskepleje
  Plejefamilier til flaske killinger har masser af tid og overskud, for de helt små skal have flaske hver 3. time døgnet rundt de første uger, til de bliver store nok til selv at kunne spise. De er sårbare, har mistet deres mor og kommer formentlig fra uvaccinerede forældredyr. Og har dermed et svækket immunforsvar.
  Hjemmet må gerne have andre dyr, som skal være velvaccinerede. Det er en stor opgave, for de helt små moderløse har alle odds imod sig. Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccination og sygdom. Så egen bil
  Vi stiller alt udstyr, foder, mælkeerstatning, varmepude og grus til rådighed.
  Det er et stort arbejde at være plejefamilie for de helt små moderløse. Du lægger tiden i at de kommer igennem de første kritiske 3-4 uger, og herefter bliver socialiseret og får omsorg, nus og kæl. Derfor er vores flaskeplejere ofte ikke på arbejdsmarkedet længere. Killingerne skal være i pleje til de er 12 uger gamle, så plejeperioden er typisk på mellem 9 og 12 uger. At være plejefamilie er ulønnet. Har du erfaring i flaskepleje er det fantastisk, men ellers lærer vi dig op.

   

  Roskilde – killingepleje
  Plejefamilier til killinger har masser af tid og overskud og sætter en ære i at give de små omsorg og kærlighed. Hjemmet må gerne have andre dyr, som skal være velvaccinerede. Det er en stor opgave, for de små bliver nogle skønne banditter. Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccinering og sygdom. Så egen bil
  Vi stiller alt udstyr, foder, og grus til rådighed.
  Det er et stort arbejde at være plejefamilie. Du lægger tiden i at de bliver socialiseret og får omsorg, nus og kæl. Killingerne er fra 4 uger og op, og kan godt spise selv. De skal være i pleje til de er 12 uger gamle, så plejeperioden er typisk på mellem 2 og 8 uger. At være plejefamilie er ulønnet. Har du erfaring i pleje er det fantastisk, men ellers lærer vi dig op.

   

  Roskilde – pleje for missemødre med små – eller voksne singler
  Vores største problem er at finde plejefamilier til missemødre med killinger - for de har særlige behov. 
  Hjemmet skal være uden andre dyr - eller - der skal være mulighed for at de kan have eget værelse med ro og masser af social kontakt. 
  Du skal bo i rimelig afstand til internatet, da kørsel må forventes ift. revaccination og sygdom. Så egen bil
  Du har overvejet nøje om I kan løfte opgaven. Vi oplever desværre at folk stiller sig til rådighed, men efter få dage eller få uger leverer familien tilbage......og det er enormt stressfyldt for missemor at skulle igennem flere plejefamilier
  Missefamilierne skal være i pleje til killingerne er 12 uger gamle.........så plejeperioden afhænger af hvor gamle killingerne er, når de lander hos os
  Vi stiller alt udstyr, foder og grus til rådighed. Du lægger tiden i at de bliver godt socialiseret og får omsorg, nus og kæl.
  Voksne singler – dukker ofte op hen i efteråret, når internatet er overfyldt. De har brug for pleje, til der igen er plads.

   

GRUNDET STOR EFTERSPØRGELSE TAGER VI IKKE NYE FRIVILLIGE IND (TIL NUS MED DYRENE PÅ INTERNATET) PT.
Bliv frivillig

En vigtig del af hverdagen er internatets frivillige, som binder alle de løse ender i hverdagen. De fleste vælger at være sammen med dyrene, når de er her, men praktisk hjælp til rengøring, vedligehold, reparationer eller lignende gør samme store forskel.

Som frivillig skal du:

 • Stå til rådighed mindst 3 gange om måneden  
 • Være fyldt 18 år
 • Have en fritidsulykkesforsikring
 • Have gyldig stivkrampevaccine
 • På prøvedag uden forpligtigelse for dig og internatet

 

TAK TIL ROYAL CANIN

som sponsorerer alt foder til vores internater

SMILEYORDNING

Vi er en del af hundesmileyordningen
smiley2.jpg

TAK TIL DIAFARM

som sponsorerer alt foder til flaskekillinger

 

Find os på facebook

Følg hverdagen på internatet og få de seneste nyheder.

kaniner

HUNDEPENSION

Mangler du pasning af din hund?

 

roskilde bygning

På Roskilde Internat har vi mange års erfaring med hundepasning. Personalet er uddannet dyrepassere, VSPér, instruktører og adfærdsbehandlere, og er vant til at håndtere hunde i alle størrelser. På internatet vil din hund få omsorg, aktivering og pleje, som var den en af vores egne.

Den kan dagligt boltre sig på Internatets grønne områder og vil blive socialiseret med andre hunde, hvis de kan enes.

faciliteter

Skulle din hund mod forventning blive syg, er der altid tilkoblet en dyrlæge til internatet, så hjælpen er altid nær.

Pensionsprisen er 320 kr. (uden løbegård) pr. påbegyndt dato for den første hund og 300 kr. pr. efterfølgende hund i samme boks. Både indleverings- og afrejsedato betragtes som hele dage.
OBS! Ønskes der med løbegård er pensionsprisen 350 kr.

Foder er inkluderet i prisen, men din hund må også gerne have sit eget med.
Din hund skal være vaccineret mod hundesyge, parvo virus, lever betændelse, para influenza og leptospirose hvert år og have en særskilt kennelhoste-vaccine (BbPI), som højst må være et år gammel 

Hvis ikke hunden er vaccineret inden for de sidste 3 år skal der forelægge en målbar antistof titerværdi:
For hundesyge skal titer værdien være minimum 1:160.
For leverbetændelse skal titer værdien være minimum 1:40.
For parvovirus skal titer værdien være minimum 1:40.

Sundhedsbog skal medbringes ved aflevering ellers må vi afvise at tage hunden i pension  

Book i god tid og helst inden højtider og ferier. Under Roskilde Festivalen er pensionen lukket.

BOOK TID TIL PASNING

Pension på Roskilde Internat

Start day is on delivery and end day is at pickup