Krigen i ukraine: Løver reddet i sidste øjeblik

Dyrenes Beskyttelse har sikret tre afrikanske hunløver fra Ukraine et nyt liv i Knuthenborg Safaripark. De er alle hentet i en udbombet zoo.

SMS LØVE TIL 1474

Støt arbejdet for at give et fristed til dyr, som de tre løver, med 70 kr.

DET GÅR DIN STØTTE TIL

Din støtte går til arbejdet med at redde vilde dyr fra et uværdigt liv, hvor de lider for menneskers fornøjelse i f.eks. cirkus, turistindustrien eller privatpersoners små, private, zoologiske haver, som den de tre ukrainske løver kom fra. Her har de levet i små bure, og der er blevet fejlavlet på dem for underholdningens skyld. Formentlig for at sikre små løveunger, som gæster kan fotograferes med.

Dyrenes Beskyttelses faglige eksperter sidder med i EARS (European Alliance of Rescue Centres and Sanctuaries) og sikrer at vilde dyr, der reddes ud fra elendige forhold, som fx cirkus eller små, private, zoologiske haver, kommer hen til zoologiske anlæg, hvor de kan leve efter deres naturlige behov. 
  
Sammen kan vi sikre, at dyrene kommer tilbage til livet på fristeder, vi finder, hvor forholdene sikrer, at de kan udleve deres naturlige adfærd. 
 

STØT ARBEJDET FOR AT REDDE DYR FRA UVÆRDIGT FANGENSKAB

 

STRESSEDE, TRAUMATISEREDE OG BANGE

To af løverne i Knuthenborg, Simba og Ploy var præget af deres oplevelser, da de ankom til Poznan Zoo i Polen. De var i dårlig stand, pressede og traumatiserede. De var reddet kort forinden fra en privat zoologisk have i den krigshærgede Kharkiv-region, var tynde og sky efter uger uden tilstrækkelig mad og drikke. Den sidste løve Vee, der er hentet fra en rigmands villa i byen Kryvyj Rih i maj, viste også tegn på længere tids underernæring eller indavl.

Vee ville ikke få et godt liv
Desværre viste Vee at bære på mere end bare krigstraumer. Efter ankomsten til Knuthenborg Safaripark havde hun svært ved at følge med de to andre løver. 2. februar blev Vee aflivet, da det stod klart, at en smertefuld misdannelse i ryggen ikke kunne helbredes. Derfor traf Knuthenborg Safariparks dyrlæge, Therese Hård, efter samråd med en ortopædkirurg beslutningen om at Vee skulle have fred. Løven kom til Danmark, for at få et godt og langt liv. Men når man redder dyr fra dårlige forhold, bærer dyrene sommetider deres fortid med sig. Derfor var det godt, at Vee endte et sted, der havde kompetencerne til at tage den rigtige beslutning i sidste ende. De to andre løver, Ploy og Simba, har det fortsat godt og stortrives i deres store anlæg.

Molly kom til flokken
I marts kom endnu en løve til safariparken fra Poznan Zoo. Molly, som hun hedder, kommer formodentlig fra den samme privat zoo som Ploy og Simba. 

Simba

SIMBA

Ploy

PLOY

Løven molly

MOLLY

FIRE LØVER ER BLEVET TRANSPORTERET TIL KNUTHENBORG SAFARIPARK

REJSEN MOD ET NYT LIV

Rejsen mod deres fremtidige fristed har været lang for de tre løver, der har fået et nyt hjem på Lolland. Simba, Ploy og Molly blev reddet ud fra en lille, privat dyrepark, der ligger i krigszonen tæt på grænsen mellem Rusland og Ukraine. De kom ud af Ukraine til Poznan Zoo i Polen, hvor de var i karantæne og er blevet sundhedsundersøgt. Derefter gik turen kort før jul til et liv i værdighed med plads og kompetent aktivering i Knuthenborg Safaripark, hvor de skal bo resten af deres liv. Det har skabt plads i Poznan Zoo, så de kan tage imod flere dyr fra det krigshærgede Ukraine. 

 

VI HJÆLPER DYRENE TIL ET VÆRDIGT LIV

Rundt omkring på redningsstationer i Europa sidder tidligere cirkusdyr, eksotiske kæledyr og dyr, der er blevet konfiskeret i illegal handel, og venter på at få et nyt og sikkert sted at leve. Et fristed fri for stress, mishandling og utryghed.   

Derfor arbejder Dyrenes Beskyttelse sammen med indtil flere internationale sammenslutninger og organisationer om at finde og etablere samarbejde mellem fristeder og redningsstationer, så dyrene kan komme videre og få et liv, der værd at leve. 

En stor del af arbejdet består i at forstå hvert enkelt dyrs behov og udfordringer, så vi sammen med vores samarbejdspartnere kan finde det helt rigtige match mellem dyr og fristed. De fleste dyr har så meget dårligdom med i bagagen, at de aldrig vil kunne sættes tilbage i naturen. Derfor er det ekstra vigtigt, at dyrene ender på fristeder, som kan tilbyde dem et liv, hvor plads til naturlig adfærd og behov kommer først.    

Læs mere om indsatsen her

 

 

LÆS MERE OM DYRENES BESKYTTELSES INDSATS I UKRAINE

 

Victorias villa blev til internat i krigens kaos

Internat kæmper for at hjælpe krigens dyr

Løveflokken udvides i Knuthenborg Safaripark

Ukrainske løver er nysgerrige og lærenemme

Løverne nyder tigerskoven

Tre løver evakueret fra Ukraine til Knuthenborg Safaripark