Luna

Milde Luna er kommet ind til os da hun ikke fungerede med familiens anden hund.
Luna er en sød og lidt forsigtig hund, der skal se fremmede mennesker og nye situationer an. Men når man først er godkendt er Luna din bedste ven. Og så ser man hendes kærlige og livlige væsen. Det kommer også til udtryk når man træner med Luna, for det er noget hun sætter pris på. Især Nose Work, som tidligere ejer har dyrket en del med Luna. Her er Luna færdigtrænet på lavendel. Da træningen er der hvor Luna vokser mentalt vil det, være et krav at nyt hjem fortsætter daglig træning med Luna. Om det fortsat skal være Nose Work eller om det i stedet skal være rally eller for eksempel LP er ikke vigtigt.
På ture går Luna glad med, og bruger snuden flittigt når hun er afsted. Hun går fint i snor og sidder roligt under bilkørsel. Møder hun fremmede hunde på tur bliver hun utryg, og da hun generelt fungerer dårligt sammen med andre hunde, skal hun ud og være alenehund i nyt hjem. Der skal heller ikke være noget krav, om at hun skal kunne med andre hunde.
I tidligere hjem har Luna været alene hjemme nogle få timer, men det har altid været sammen med familiens anden hund. Nyt hjem skal derfor være indstillet på at alenehjemmetræningen skal startes op helt fra bunden, og at der ikke kan være nogen tidsbegrænsning på hvor længe træningen af dette må tage.
Da Luna ikke bryder sig om larm og uro skal hun ud til hus i rolige omgivelser. Og er der børn i nyt hjem skal disse være over 15 år og hundevante. Katte jagter hun.
Luna er en intakt blanding af Dansk Svensk gårdhund og labrador. Hun er to år og tre måneder og vejer 18 kg

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Reference: 21RH-0162
Hund, Hun
Race
Blanding
2 år og 4 måneder
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en hund

  • Hunde bliver typisk 8-15 år.
  • En hund bør ikke være alene mere end 5 timer dagligt.
  • Alle hunde kræver mindst 2 timers aktivering om dagen.

Ansvar

Adoption af hund er en stor beslutning, som altid bør være velovervejet og gennemtænkt. Nyhedens interesse kan fortage sig, men det gør forpligtelserne ikke. Hunde er derfor altid de voksnes ansvar, uanset hvad børn måtte love. Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over faste udgifter til foder, kommer forsikring, udstyr, træning og dyrlægebesøg m.m.

Trivsel

Alle hunde kræver samvær, motion og aktivering. De fleste adfærdsproblemer kan helt undgås, hvis man på forhånd ved, hvad det indebærer at have hund. De fleste problemer forekommer, når hunde ikke oplever nok og lades alene for længe. Som tommelfingerregel bør man aktivere sin hund mindst 2 time dagligt. Det kan være gåture, sporlege, pelspleje eller anden samvær. 

Tilbage til oversigten