Vlado

Er sprudlende Vlado verdens flinkeste fyr? Det tror vi 😊

Vlado er som flatcoatede reterivere er flest - meget glad og kærlig, og med fuld fart. Han hilser hjerteligt på alle – hunde som mennesker. Og han er fuld af begejstring og med et højt aktivitetsniveau.
Tidligere hjem havde desværre ikke overskuddet til at tilgodese Vlados behov hvilket har betydet at han kan stresse i de situationer i hjemmet hvor der sker nye ting. Men enhver der kender racen kan nikke genkendende til at dette kan ske.
Nyt hjem skal være indstillet på at bruge tid på at arbejde med at give Vlado meningsfuld træning som for eksempel næsearbejde og problemløsning. Og gerne have lyst til også at træne andet med Vlado…for han vil så gerne.

At være på ture i naturen synes Vlado er fantastisk. Han er en dejlig kammerat at have med. Hvis næsen fanger noget spændende, vil han gerne frem i livet, og der trækker han, men ellers er han optaget af at bruge næsen.
Vlado er en hund, der er en stor nussegøj og elsker hygge med sit menneske. I nyt hjem skal derfor være god tid til både træning og socialt samvær.

De fleste hunde fungerer Vlado godt med, men er den anden hund bullerbasse bliver Vlado det også. Så er der anden hund i nyt hjem skal det være en rolig rollemodel.
Da han ingen erfaring har med børn, og let bliver overbegejstret, skal han ud til et hjem uden.
Og fordi han let bliver stresset over nye lyde og aktiviteter skal han til et kattefrit hjem med have i et roligt kvarter.

Længere bilture bryder Vlado sig ikke om, men han er så frisk på nye eventyr at han overvinder sig selv og hopper ind. Længere bilture skal dog trænes.

På internatet ser vi en hund slapper fint af når han er velstimuleret, og der er ro omkring ham, men da vi ikke ved om Vlado kan være alene hjemme skal dette trænes op i nyt hjem når han har fået tid til at falde til. Der skal ingen bagkant for denne træning.

Vlado en intakt hanhund er af racen flatcoated retriever. Han er 2 år og 8 måneder og vejer 34,5 kg

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Reference: 5V2319
Hund, Han
Race
Flat Coated Retriever
2 år og 8 måneder
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en hund

  • Hunde bliver typisk 8-15 år.
  • En hund bør ikke være alene mere end 5 timer dagligt.
  • Alle hunde kræver mindst 2 timers aktivering om dagen.

Ansvar

Adoption af hund er en stor beslutning, som altid bør være velovervejet og gennemtænkt. Nyhedens interesse kan fortage sig, men det gør forpligtelserne ikke. Hunde er derfor altid de voksnes ansvar, uanset hvad børn måtte love. Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over faste udgifter til foder, kommer forsikring, udstyr, træning og dyrlægebesøg m.m.

Trivsel

Alle hunde kræver samvær, motion og aktivering. De fleste adfærdsproblemer kan helt undgås, hvis man på forhånd ved, hvad det indebærer at have hund. De fleste problemer forekommer, når hunde ikke oplever nok og lades alene for længe. Som tommelfingerregel bør man aktivere sin hund mindst 2 time dagligt. Det kan være gåture, sporlege, pelspleje eller anden samvær. 

Tilbage til oversigten