Dina

Glade og sprudlende Dina søger nyt hjem

Krav til nyt hjem:

- Erfaring med pelspleje
- Forståelse for og gerne erfaring med håndteringstræning
- Hus med have i rolige omgivelser
- Hvis anden hund i hjemmet skal den være min 3 år ældre, sprogsikker og en god rollemodel
- ingen børn i hjemmet

Dina er kommet til os sammen med 3 andre hunde og har boet i et hjem hvor ejer ikke kunne tage ordentligt vare på hende. Her på internatet oplever vi en glad og sprudlende hund, som gerne vil kontakten med os. Hun bliver dog hurtigt overvældet i kontakten hvorfor vi vurderer hun skal ud i et roligt hjem uden børn.

Hun bliver tydeligt presset i at være i bymiljø, hvorfor vi søger et hus med meget rolige og landlige omgivelser. Hun har formentlig ikke oplevet det helt store i sit liv, hvorfor det skal forventes at hun skal introduceres og støttes i nye omgivelser. Dog ser vi en hund, som er meget glad for at være sammen med os og opleve rolige omgivelser.

Dina er noget forsigtig ift. håndtering, fx når hun skal have sele på. Dinas pels var meget filtret da hun kom til internatet og vi har måttet klippe pelsen delvist ned. Dina vil kræve fortsat og vedvarende pelspleje og det er derfor vigtigt at ny ejer har forståelse for og gerne erfaring med at træne håndtering samt kendskab til pelspleje.

Dina er glad for andre hunde, meget glad! Hun kan i første møde være meget intens og kan derfor være noget af en mundfuld for en anden hund. Hvis der er anden hund i nyt hjem, skal det være det rette match.

Vi ved ikke om Dina har erfaring med kat, så er der kat i nyt hjem skal der være lagt en grundig plan for en god sammenføring.

Dina elsker at komme med på gåtur som gerne må være i naturen, hun går fint i snoren uden at trække og kommer hen og giver kontakt.

Nyt hjem skal være indstillet på at alene hjemme træning skal startes op fra bunden og uden tidsmæssig bagkant for træningen.

Dina hopper fint ind i vores bil og tager kørsel i stiv pote.

Da vi ikke har meget historik på Dina må ny ejer være indstillet på at der kan dukke noget bagage op i nyt hjem som vi ikke har haft mulighed for at se her på internatet.

Dina er en intakt tæve af racen Samojede. Hun vejer 22 kg.

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16. Lukket mellem kl. 12 til 13.
Reference: 5V4661
Hund, Hun
Race
Samojedhund
1 år og 9 måneder
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en hund

  • Hunde bliver typisk 8-15 år.
  • En hund bør ikke være alene mere end 5 timer dagligt.
  • Alle hunde kræver mindst 2 timers aktivering om dagen.

Ansvar

Adoption af hund er en stor beslutning, som altid bør være velovervejet og gennemtænkt. Nyhedens interesse kan fortage sig, men det gør forpligtelserne ikke. Hunde er derfor altid de voksnes ansvar, uanset hvad børn måtte love. Der er mange omkostninger ved at have hund. Ud over faste udgifter til foder, kommer forsikring, udstyr, træning og dyrlægebesøg m.m.

Trivsel

Alle hunde kræver samvær, motion og aktivering. De fleste adfærdsproblemer kan helt undgås, hvis man på forhånd ved, hvad det indebærer at have hund. De fleste problemer forekommer, når hunde ikke oplever nok og lades alene for længe. Som tommelfingerregel bør man aktivere sin hund mindst 2 time dagligt. Det kan være gåture, sporlege, pelspleje eller anden samvær. 

Tilbage til oversigten