Vystavel

Vystavel kom sammen med 9 andre kaniner til Roskilde internat fra en avler der desværre ikke kunne overskue alle sine kaniner mere.

Vystavel er rigtig venlig og imødekommende.

Han er sundhedstjekket, neutraliseret, vaccineret, øremærket og chippet herfra.
OBS: Vær opmærksom på at dværgvædderkaniner er disponerede for at udvikle øregangsproblemer over tid. Dette skyldes øregangens anatomi på de racer, hvor ørerne hænger. Alle kaniner, der formidles fra Roskilde Internat har været igennem et grundigt sundhedscheck og er fundet uden anmærkninger.

Ny ejer skal elske at trimme og ordne pels, da han har en del af det. Så vi anbefaler at han bliver trimmet helt ned ca hver 3 måned. Det gode ved denne race er at de er meget rolige når pelsen skal ordnes.

Han søger et hjem som udekanin med min. 9 kvm hele døgnet. Indhegningen skal være sikret i top og bund med voliere net, så ingen kaniner kan komme ud og ingen rovdyr kan komme ind. Han vil også kunne egne sig som frikanin indenfor (uden bur).

Der skal være en neutraliseret hunkanin i hans nye hjem og ny ejer skal have sat sig ind i sammenføring af disse og afsat min. 3 måneder til det. Han skal IKKE bo med en anden hankanin.

Hvis du har lyst til at hilse på vystavel, så er du og din hustand velkommen til at komme ned og hilse på ham i åbningstiden.

Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Ring 81 88 03 12 Telefontid: Alle ugens 7 dage kl. 10 til 16.
Reference: 5V2983
Kanin, Han
Race
Vædderblanding
1 år og 2 måneder
Få vejvisning, åbningstider og flere informationer omkring Roskilde Internat

Godt at vide om at eje en kanin

  • Kaniner kan blive op til 12 år gamle
  • De er typisk mest aktiv ved skumring og om natten
  • Man bør altid have mere end én kanin

Ansvar

Kaniner er sociale og territoriale dyr. For at sikre at dyrene kan enes anbefales neutralisering, rigeligt med plads og muligheder for skjul.  Der kan være særlige pasningsbehov for de forskellige racer, f.eks. skal angorakaniners pels plejes flere gange dagligt. Sæt dig derfor altid grundigt ind i den enkelte races specifikke pasningsbehov.

Trivsel

Kaniner holdes bedst i store anlæg ude eller fritgående inde. Holdes de i bur, bør de dagligt have adgang til et større område hvor de har mulighed for at skjule sig, grave og gnave. Kaniner skal dagligt have frisk foder og vand og gnavemateriale som frugtgrene skal altid være tilgængeligt for at sikre et naturligt tandslid.

Tilbage til oversigten