Måske er du også dyrebeskytter?

MÅSKE ER DU OGSÅ DYREBESKYTTER?

Måske du ikke tænker over det – men når du smider dit skrald i skraldespanden, sænker farten i grønne områder eller hjælper en edderkop ud af dit hjem i stedet for at kvase den, er du dyrebeskytter og gør en forskel for dyrene.

For at vi kan rykke noget for dyrene og sikre bedre dyrevelfærd, må vi stå sammen og løfte i flok. Lad os huske hinanden på, at selv små handlinger tæller.

 

 

DER ER FLERE AF DEM, END DU TROR

Mød for eksempel Anne, Lars og Mark:

 

 DYRENE

De spurter og springer. De svømmer og svæver. De klatrer og graver.

Nogle har falkeblik, andre er stærke som bjørne. Nogle kan høre en fjer falde til jorden, andre kan sætte snuden i sporet og følge en fært over flere kilometer.

De synger for hinanden, de samarbejder, og de taler sammen på et ordløst sprog, som de fuldt ud forstår.

Nogle graver huler, andre bygger reder. Nogle spinder et væv eller væver en puppe. Andre finder det helt rigtige sted i bækken eller i solen. Til deres afkom.

De har nære familier og flokke. Moderfølelser og faderfølelser. De beskytter og opfostrer næste generation. Modigt som en løve. Under vingerne som en hønemor. Uden tanker for sig selv.

De finder føde, gror en vinterpels, navigerer med usvigelig sikkerhed, og de passer ind i naturen i alle dens afskygninger. Hvis de får lov.

De er dyr. De er fantastiske, og de er helt uundværlige.

Derfor skal vi beskytte dem 
 

ER DU OGSÅ DYREBESKYTTER?

Der er mange, både små og store handlinger, der kan sikre bedre dyreliv. Du kan for et eksempel lade planterne i baghaven vokse vildt, lade harekillingen være i fred, spise mindre kød, eller hjælpe hvis du ser et dyr i nød. Alle handlinger tæller, når det gælder indsatsen for at sikre det gode dyreliv. Kom med i Dyrenes Beskyttelse, hvor du sammen med 70.000 andre dyrebeskyttere er med til at kæmpe for det gode dyreliv for alle dyr. Kom med nu! 

 

GUNNAR ER DYREBESKYTTER

Kasper er ikke Gunnars hund – han er genboens. Alligevel lufter Gunnar Kasper hver uge.

 

gunnar og kasper
gunnar går med kasper
gunnar og kasper på tur

"Det unge par flyttede ind for et par år siden, og så begyndte man jo at snakke sammen og hilse på. Så fik de Kasper, en dejlig Golden Retriever, magen til den jeg havde som barn.   Så fortalte de, at de skulle have tvillinger. Jeg har jo selv haft små børn og fuldtidsjob, så jeg ved, man har meget travlt. Og jeg var lige gået på efterløn."

 

"Derfor har vi aftalt, at jeg tager ham ud på en dejlig lang tur en gang om ugen, når det passer for dem og mig.   Så går vi i skoven og langs søen. Vi strækker ud sammen og han er dejlig træt, når vi kommer hjem efter næsten to timers frisk luft. Det giver så god mening for os alle sammen."

 - Gunnar 

Rikke og Nicolai er dyrebeskyttere

Rikke og Nicolai har købt Rikkes bedsteforældres nedlagte landejendom. Her arbejder de på at sikre et frodigt landskab,  med plads og ro til dyrene.

 

rikke og nicolai på havearbejde
brombasse
rikke og nicolai

"Vi har købt mine bedsteforældres gård, og vi er i øjeblikket i gang med at renovere den til vores drømmested.   Vores vision er at skabe et landsted, hvor der er plads til alle - små som store.

Gården ligger med den dejligste udsigt over Vendsyssels største sø og vi er omgivet af en smuk natur, som vi værner om og ønsker at dele med andre.   Vi forestiller os en masse vild natur med høje græsser og et frodigt landskab, hvor dyrene kan trives og finde ly."

 - Rikke