BAK OP SOM PRIVAT

Kattene i Danmark har brug for din hjælp, og lige nu har du en unik mulighed for at gøre en forskel. Der er behov for regler om mærkning og registrering af katte, så skriv under og brug vores kattelovs-emblem til at vise din opbakning til vores fælles manifest. Vi kræver en kattelov nu! 

 

MANIFEST

Det anslås, at omkring 650.000 katte holdes som kæledyr herhjemme. Hertil kommer et større, ukendt antal ejerløse katte. Men velfærden halter for kattene. Hvert år overlades flere tusinde til deres egen skæbne. Katte løber bort, og bliver aldrig genforenet med deres ejer. De bliver syge, og der er ikke nogen til at tage sig af dem.

Katten har brug for sin ejer

Meget af det kunne undgås, hvis alle ejere tog ansvar for deres kæledyr. Katte har ligesom alle andre kæledyr brug for en ejer, som sørger for pasning, pleje og dyrlægebesøg. En ejer, som træder til, hvis en syg eller tilskadekommen kat bliver fundet, og der skal træffes en hurtig beslutning om livreddende behandling hos dyrlægen. Men ofte kan ejeren ikke findes, da det er langt fra alle, der får mærket og registreret deres kat. Undersøgelser viser, at hver fjerde ejerkat ikke er mærket og registreret. Hertil kommer et ukendt antal, som er mærket, men aldrig er blevet registreret.

Loven findes allerede i andre lande

Loven giver i dag ikke katten samme status som andre dyr. Hunde og de fleste landbrugsdyr skal fx være mærkede og registrerede. Derfor bør det også være et krav for kattene. Når der er krav om mærkning og registrering, vil killinger ikke længere, som i dag, bare kunne foræres gratis væk. Det vil højne deres værdi, og flere ejere vil tage ansvar for, om deres kat skal have killinger i første omgang. Der er allerede en lov om mærkning og registrering af katte i flere europæiske lande; Frankrig, Belgien og Østrig.

Internaterne bugner med katte

En lov vil også få flere ejere til at passe bedre på deres udekat. Rigtig mange tamme, kælne og umærkede ejerkatte venter forgæves på landets internater, og tallet vokser eksplosivt år for år. Ofte bliver ejeren efterlyst, men bliver desværre sjældent genforenet med sin kat. Hvis katten er mærket og registreret, er det muligt at hjælpe katten med at finde hjem, når den ikke selv kan. Det er velfærd for både dyr og ejer.

Der skal handling til

Vi kan ikke længere være bekendt bare at tale om det. Nu må der politisk handling til. Med den nye dyrevelfærdslov i hånden kan vores minister for første gang nogensinde fastsætte regler for mærkning og registrering af katte i Danmark. Det er en historisk mulighed for at give katten bedre velfærd. Den må ikke forspildes. Derfor kræver vi obligatorisk mærkning og registrering af katte nu!
 

KATTELOV NU
Fællesskab initieret af Dyrenes Beskyttelse
db@dyrenesbeskyttelse.dk
+45 3328 7000
Buddingevej 308
2860 Søborg