Hund i sne

Rundt på gulvet? Få overblikket over et travlt år for Dyrenes Beskyttelse

2023 har været et år i dyrenes tegn. Her får du overblikket over Dyrenes Beskyttelses arbejde og vigtige nyheder med betydning for indsatsen for bedre dyreliv.

Store dyreværnssager og debat

Dyrene Beskyttelses vagtcental og beredskab er afgørende for dyr, der kommer i nød på grund af overtrædelser af dyrevelfærdsloven. Frem til november i år har vi håndteret 3.691 potentielle dyreværnssager via vagtcentralen 1812.   

Stutteri-sag satte gang i debat om dyrepoliti

Året har været præget af store dyreværnssager, men sagen om Viegård Stutteri stak ud. Den udløste samtidig en tiltrængt debat om efterforskning og strafforøgelse i dyreværnssager herhjemme.

Dressurstjerne politianmeldt efter afsløring

Sidst på året politianmeldte Dyrenes Beskyttelse Helgstrand Dressage, Andreas Helgstrand og involverede ryttere for mishandling af heste efter TV 2-programmet 'Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder'.

Dommer slog ned på mishandling af hund

I sommer faldt der dom i en sag om mishandling af en hund. Ejeren blev frakendt retten til at have med dyr at gøre. Det er et skridt i den rigtige retning mod at tage dyreværnssager seriøst.
Hund i håndklæde

ET SJÆLDENT TRAVLT ÅR PÅ INTERNATERNE

2023 blev et vildt år for Dyrenes Beskyttelses internaters arbejde med at hjælpe svigtede dyr på fode og få dem ud i nye, kærlige hjem. Et mildt forår betød dog færre formidlede katte.

27.000 udrykninger fra beredskabet

Allerede på årets første elleve måneder har det frivillige beredskab hos Dyrenes Beredskab hjulpet nødlidende eller potentielt forsømte dyr i 27.147 sager, viser den seneste opgørelse. Dette sker på baggrund af 136.000 opkald til Dyrenes Vagtcentral 1812. Det er et højt aktivitetsniveau for de frivillige kredsformænd, dyrereddere, skytter og schweisshundeførere. 

Her er de dyr, vi oftest rykkede ud til 

 

Rådyr reddet fra druknedød

Hjorte står for flere end hver fjerde af sagerne for beredskabet. Men det hører til sjældenhederne, at de skal reddes fra druknedøden. Det skete dog i maj, hvor et rådyr i Grenaa kom i alvorlige vanskeligheder, da det sprang i havnen en lørdag formiddag.

Stadig flere dyr i klemme i sociale sager

Kæledyr kommer i stigende grad i klemme, når ejerne får det svært i livet. I årets første elleve måneder har beredskabet håndteret 807 sociale sager. Antallet af sager er steget markant og stiller ofte dyreredderne i et svært dilemma.

Rekordmange dumpede dyr i 2023

Allerede i sommer advarede vi om, at vi oplevede flere dumpede dyr. Og ved udgangen af november havde vi da også haft flere sager om dumpede dyr end i hele 2022, der ellers også var et rekordår.
Død pattegris

Endelig nye krav til dyrevelfærden

I februar varslede landbrug- og fødevareminister Jacob Jensen planen om en bred politisk aftale, der skulle forbedre dyrevelfærden i Danmark. Før sommerferien blev et bredt flertal i Folketinget enige om bedre forhold for slagtekyllinger. Aftalen indeholdt nogle fine initiativer såsom udfasning af turbokyllinger i statens indkøb, men ingen forbedret lovgivning på området. Resten af aftalen er skudt til starten af 2024.

Vi står midt i en dyrevelfærdskrise i dansk landbrug. Den stigende dødelighed blandt pattegrise og søer er blot én af mange alarmklokker om forholdene i danske stalde. Vi ser derfor regeringens kommende udspil som en nødhjælpspakke til de voldsomt pressede landbrugsdyr. Der skal skabes anstændige forhold for de mange millioner landbrugsdyr.
Løven Molly

LØVEFLOK UDVIDET I SAFARIPARKEN

Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg Safaripark hentede i starten af året endnu en ukrainsk løve til Danmark. Samtidig blev planerne om et nyt anlæg i parken, som skal gøre plads til endnu flere medlemmer af løveflokken, offentliggjort. Løven Molly er tre år gammel og stammer fra en zoologisk have i det østlige Ukraine.

Makak-abe fik status som truet dyreart

Trods store flokke ved turistattraktioner regnes den langhalede makakabe nu for en truet dyreart. Dyrenes Beskyttelse har støttet en kortlægning af aberne.

Dyrelægestuderende drog til Masa Mara

Igen i år tog to hold af dyrlægestuderende afsted til Mara North Conservancy med støtte fra Dyrenes Beskyttelse. I Kenya neutraliserer, behandler og vaccinerer de masaiernes hunde.

Danseaber lever frit i naturen

De trænes ved hjælp af meget hårde metoder. De tvinges til at stå på tæer med en stram kæde om halsen. Det liv er nu fortid for 40 makakaber, der tidligere er blevet brugt som danseaber.
Grise på transport

KOMMISSIONEN BRØD LØFTE OM BEDRE DYREVELFÆRD

EU-Kommissionen kom med sit udspil til nye regler for transport af levende dyr. Desværre lægges der ikke op til et opgør med de lange, opslidende ture, som millioner af danske dyr årligt udsættes for. Og kommissionen offentliggør beklageligvis kun dette ene af i alt fire lovede lovforslag om bedre dyrevelfærd inden afslutningen af den nuværende periode. Det er ekstremt nedslående.
fisk

Dyrevelfærd bør også gælde fisk

Den danske fiskeflåde skal stræbe efter den bedste dyrevelfærd, lød en af anbefalingerne fra Fiskerikommissionen kort før jul. Fisk kan føle stress og smerte, og dyrevelfærdsloven skal også gælde for dem. Kommissionen har også en god idé til, hvordan det kan blive til virkelighed.

FÅ SENESTE NYT - TILMELD DIG NYHEDSBREVET

 

UDFYLD FORMULAR