Artikel, 25. oktober 2019

Lys op i mørket: Husk reflekser

Når vi skifter til vintertid, bliver de mørke timer skubbet til om eftermiddagen. For mange betyder dette, at eftermiddagslufteturen foregår i mørke. Rådet lyder derfor: Husk reflekser på dit kæledyr!

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Hund i mørket

Reflekstips til hundeejere

  • Kombiner gerne både reflekser og en lygte på din hund, så hunden både kan ses når det er helt mørkt og når en billygte rammer refleksen.
  • Hav aldrig hunden løs, når det er mørkt.
  • Husk at en reflekssnor nemmere kan ses fra biler, og er derfor særligt god til små hunde.

Søndag d. 27. oktober skifter vi igen til vintertid, hvilket for mange betyder at eftermiddagens luftetur nu foregår i mørke. Dagene bliver mørkere, og generelt bliver det sværere at se hinanden i trafikken. Ud over at du selv skal være synlig, er det også vigtigt at dit kæledyr har reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

”Det er vigtigt at sørge for, at have reflekser på sine dyr, når man går tur med dem i skumring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte. Derudover opfordrer vi også til at folk selv husker reflekser på deres tøj,” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse. 

Dette gælder alle dyr som bliver luftet i en sele. Dyr er fysisk meget tættere på jorden end mennesker, og de er derfor svære at se for en bilist. Derfor opfordrer vi til at sørge for både at have refleks på snoren, men også på dyret selv.

Flere hunde påkøres om vinteren

Tallene fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. Antallet af påkørte, løsgående hunde i november og december er dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året. Både i 2017 og 2018 fordobles antallet af påkørte hunde i november og december. I alt modtager vagtcentralen omkring 300 henvendelser om året om påkørte hunde.

En god refleks, kan være afgørende for vores firbenede venners liv. Der ses en tydelig stigning i sager med påkørte hunde når der skiftes til vintertid, og dette kan skyldes at hundene nu luftes i mørke. For hunde er det vigtigt med reflekser på halsbåndet, men selve selen er mindst lige så vigtig. Hvis hunden er meget lille, eller har en meget stor pels, kan det være svært at se et halsbånd. Her kan en lygte også gøre en stor forskel.

 

påkørte hunde.png