, 18. april 2017

Se køerne danse på Økodag d. 23. april

D. 23. april sendes de økologiske køer ud på græs, hvor de skal blive hele sommeren. Du kan opleve køernes gensynsglæde på gårdbesøg over hele landet - og et enkelt sted også møde Dyrenes Beskyttelse.

Image of Thomas  Degner
Thomas Degner ,
Projektleder visuel kommunikation
Del artiklen på:
Køerne danser

Køerne glæder sig, og det gør vi også. Søndag 23. april lukkes alle danske økologiske køer ud på markerne, hvor de skal spendere deres dage på det grønne græs indtil november måned, hvor de igen kommer på stald for vinteren.

Det er kun hver fjerde danske malkeko, der oplever at komme på græs om sommeren. Og kun 14 % af de konventionelt opdrættede køer - det viser tal fra en stor spørgeskemaundersøgelse, ARLA foretog i 2015. Derimod kommer alle økologiske køer på græs - det er et krav for, at de overhovedet kan få økologimærket.

Køer skal have muligheden for at udfolde deres naturlige behov ved at komme på græs sommeren over, hvis de skal have et rigtig godt ko-liv. Økologien er i disse år stigende, men vi tror på, at danskerne vil have endnu mere. Vil du ligesom os se flere køer på græs, skal du derfor købe økologisk.

Find din gård 

På økodag.dk kan du finde en gård nær dig, hvor du kan se køerne komme på græs den 23. april.

På en enkelt gård sydvest for Odense har du også mulighed for at møde Dyrenes Beskyttelse. Kl. 10 d. 23. april byder landmand Arne Jørgensen, Løgismose og Dyrenes Beskyttelse således velkommen på gården Verningelund. Her vil vi fortælle om vigtigheden af, at dyrene kommer på græs, inden vi skal se køerne danse.

Det vil også være muligt at prøvesmage en række Løgismose-produkter og få en snak om Dyrenes Beskyttelses arbejde for at skabe bedre dyrevelfærd for landbrugsdyrene - herunder vores arbejde med mærket Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.

Økodag på Verningelund.