Tigeren Keni reddet fra et frygteligt cirkusliv

Alt for tynd, med sår på benet og meget stresset. Sådan var cirkustigeren Kenis tilstand, da han blev reddet fra et spansk cirkus. Keni sad indespærret i et lille bur i adskillige år. Han blev brugt som trækplaster til at sælge cirkusbilletter. Han kom aldrig ud og var nedbrudt både psykisk og fysisk, da han blev reddet.  

KENI: FRA INDESPÆRRET CIRKUSTIGER TIL ET LIV I FRIHED

Tigeren Keni blev født i og voksede op i et spansk cirkus. Her blev han brugt som trækplaster til at tiltrække cirkusgæster, og i årevis sad Keni i et lille bur i cirkusset. Han var nedbrudt både psykisk og fysisk, da Dyrenes Beskyttelses samarbejdspartner AAP, Animal Advocacy and Protection, reddede ham ud sit trange bur. Han var meget tynd og stresset og bar tydeligt præg af det kummerlige liv i cirkus.  

Det første stykke tid på redningsstationen hos AAP var Keni meget stresset. Men han blev efterhånden mere rolig og vænnede sig til sit nye liv. Kenis endelige fristed er et nyt tigeranlæg i Knuthenborg Safaripark. Det er en stor tigerskov, hvor der er plads til, at både Keni og Knuthenborgs øvrige fire tigre kan udfolde sig bedst muligt.

Kenis nye liv i den nye tigerskov står i skarp kontrast til det hårde cirkusliv bag tremmer, som Keni voksede op i. Du kan være med til at hjælpe endnu flere vanrøgtede dyr som Keni ud af et liv i fangeskab. Giv dit bidrag herunder. 

 

STØT MED VALGFRIT BELØB

DET GÅR DIN STØTTE TIL

Din støtte går til arbejdet med at redde vilde dyr fra et uværdigt liv, hvor de lider for menneskers fornøjelse i f.eks. cirkus eller turistindustrien. 

Sammen kan vi sikre, at dyrene kommer tilbage til livet på fristeder, vi finder, hvor forholdene sikrer, at de kan udleve deres naturlige adfærd. 

 

"Keni er meget nysgerrig og elsker at følge med i hverdagen omkring sig. Han kan lide at lege med bolde og at tage sig en lur i sin hule. Det er en sejr for dyrevelfærden, at en tidligere cirkustiger som Keni kan komme på fode igen, og komme hen til det fristed, nemlig Knuthenborg Safaripark, hvor han kan leve det bedst mulige liv i fangenskab"

- Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse

 

 

 

 

 

 

NYHEDER & ARTIKLER

 

Fra nedslidt cirkusdyr til stolt tiger

Kend din Keni

Sådan redder man en tiger

Vidste du...om tigre

Dyrenes Beskyttelse og Knuthenborg i samarbejde om at give tidligere cirkustigre et værdigt hjem

Flere tigre i fangenskab i USA end i det fri