Hvornår er rævehvalpen i nød?

Q: Må rævehvalpe være alene?

A: Ja, det må de godt. Har rævehvalpen rød pels, skal man altid lade den være, såfremt den ikke har tegn på skader. Er den grå/sort, vil det være en god idé at kontakte Dyrenes Beskyttelses vagtcentral INDEN man overvejer at tage den op.

 

Q: Hvad hvis jeg allerede har taget den op?

A: Hvis du allerede har taget rævehvalpen op, er det meget vigtigt, at du lægger den tilbage, hvor du fandt den og bevæger dig langt væk, så moderen kan se, at det er sikkert at vende tilbage efter sin unge.

 

Q: Hvordan genkender jeg en rævehvalp i nød?

A: Har hvalpen tydelig tegn på skader, eller er den grå/sort i pelsen, så bør du kontakte Dyrenes Beskyttelses vagtcentral.

 

Q: Hvor er det naturligt at møde en rævehvalp?

A: I haver, parker, skove, levende hegn og alle andre steder, hvor der er træer og buske.

RÆVEHVALPEN KAN SELV

Rævehvalpe bliver født fra udgangen af marts måned, men du møder dem typisk først i april. Du kan støde på dem mange steder, men for det meste vil de færdes, hvor der er træer og buske, eller i haver, skjult hvor de kan være i fred og ro.

Helt nyfødte rævehvalpe forveksles til tider med kattekillinger, da de har en sortgrå ulden pels i stedet for den genkendelige røde farve. De beholder den grå farve i mange uger.

Finder du en grå rævehvalp, så kan den være tabt under en flytning eller, du kan have skræmt moderen væk fra hvalpen. Da moderen ikke tager chancer i forbindelse med afhentning og flytning af hvalpen, er det slet ikke sikkert, at hun kommer igen, før det er aften.

Det er først, når hvalpene er ca. en måned gamle, at de begynder at skifte farve og for alvor kommer frem fra rævegraven for at gå på opdagelse på egen hånd. I denne alder er rævehvalpen meget nysgerrig og naiv og kan derfor komme tæt på mennesker og befærdede områder.

Derfor tror folk ofte, den er forladt.

DET SKAL DU GØRE

1: SE EFTER SYNLIGE SKADER

Har rævehvalpen synlige skader, så skal du ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for vejledning om håndteringen af rævehvalpen.

2: HOLD DIG PÅ AFSTAND

Lad den være, såfremt den ikke har tegn på skader. Finder man en ræveunge, er det vigtigt at man ikke samler den op, men udover det skal man bevæge sig langt væk fra rævehvalpen, så den kan få fred til at gå hjem.

3: TAG DEN ALDRIG MED HJEM

Er du kommet til at tage rævehvalpen med hjem, så skynd dig at lægge den tilbage til, hvor du fandt den og bevæg dig efterfølgende væk fra området.

Eksempler på opholdssteder for ræve

Selvom nogle af disse situationer kan se mærkelige ud, så er disse unger ikke i nød.

BLIV KLOGERE PÅ DYREUNGERNE

 

dyreunger_grid9.png dyreunger_grid7.png dyreunger_grid4.png
dyreunger_grid6.png dyreunger_grid5.png dyreunger_grid_nygås.png
dyreunger_grid3.png dyreunger_grid2.png dyreunger_grid_ny.png
dyreunger_grid15.png dyreunger_grid_ny2.png dyreunger_grid10.png
dyreunger_grid12.png dyreunger_grid11.png dyreunger_grid.png